Video: Filmaři natočili pád parní lokomotivy v Anglii, Poláci most nedali

Natáčení filmu Mission Impossible. Pramen: YoutubeNatáčení filmu Mission Impossible. Pramen: Youtube

Scéna se původně měla točit v polském Dolnoslezském vojvodství poblíž obce Pilchowice na nepoužívané místní trati.

Američtí filmaři, kteří aktuálně natáčejí sedmý díl série Mission Impossible s Tomem Cruisem, mají za sebou jednu z nejpůsobivějších scén. V anglickém hrabství Derbyshire poblíž obce Stoney Middleton nechali v pátek spadnout z mostu rozjetou parní lokomotivu. Informovala o tom například BBC.

Scéna se u jednoho z místních lomů, kam se lokomotiva zřítila, připravovala několik měsíců. Bylo třeba postavit trať i částečně zřícený most. Replikou byla rovněž samotná parní lokomotiva, která byla na místo dopravena v týdnu na kamionu. Podle místních scénu s „létající“ lokomotivou sledoval na místě i Tom Cruise. Film má mít premiéru příští rok v květnu.

Filmové zničení parní lokomotivy přitom není v tomto případě daleko od skutečné dopravní problematiky. Scéna se totiž původně měla točit v polském Dolnoslezském vojvodství poblíž obce Pilchowice na nepoužívané místní trati.

V Polsku plán loni vzbudil vášně, neboť se rozkřiklo, že filmaři hodlají s mašinou vyhodit do vzduchu i 115 let starý most přes Pilchowické jezero. Vlna nevole ze strany místních obyvatel, příznivců železnice i politiků tomu nakonec zabránila. Most byl zapsán do registru památek a celou trať nejspíš převezme vojvodství se záměrem ji obnovit.

Režisér filmu Christopher McQuarrie přitom tvrdí, že filmaři most zničit nikdy nechtěli. S takovým návrhem podle něj přišla polská strana.

Tagy Mission Impossible pád parní lokomotivy parní lokomotiva
54 komentářů