Video: Centimetry od tragédie. Kamera zachytila neuvěřitelné štěstí řidiče na přejezdu

Na přejezdu u Nových Zámků jen s velkým štěstím nedošlo k tragédii. Foto: Polícia Slovenskej republikyNa přejezdu u Nových Zámků jen s velkým štěstím nedošlo k tragédii. Foto: Polícia Slovenskej republiky

Řidič začal zmatkovat poté, co uvízl mezi závorami.

Další narozeniny může tento týden slavit řidič osobního auta na Slovensku. Od srážky s mezinárodním vlakem EC Metropolitan z Budapešti do Prahy ho na přejezdu dělily doslova centimetry.

Ukazuje to video, které zveřejnila slovenská policie. K události došlo u Nových Zámků na koridorové trati Bratislava – Štúrovo. Na stejné trati přišly České dráhy letos při srážce na přejezdu o lokomotivu řady 380 v čele vlaku Metropolitan, ve stejné situaci se nyní ocitla lokomotiva Siemens Vectron.

Řidič auta vjel na přejezd poté, co se po průjezdu jednoho vlaku otevřely na chvíli závory. Na přejezd ale nesměl vjet. Policie upozornila, že stále blikala světelná signalizace zakazující vjezd. Vzápětí se závorová břevna začala opět spouštět. Podle videa začal řidič zmatkovat. Chvíli couval a zkoušel se otočit. Posádky jiných aut se mu pokoušely zvednout závoru. Nakonec v době příjezdu vlaku na přejezd bylo jeho auto od soupravy jen několik centimetrů a jako zázrakem se nic nestalo. Z videa je patrné, že strojvedoucí stačil aktivovat rychlobrzdu.

„Na linku 158 oznámil strojvedoucí vlaku na trase Štúrovo – Nové Zámky, že musel zastavit, protože mezi uzavřenými závorami na železničním přejezdu zůstalo stát motorové vozidlo, které poté z místa odjelo,“ uvedla policie na svém facebookovém profilu.

Je obrovské štěstí, že se řidiči na videu nic nestalo a nedošlo k žádným ztrátám na životech,“ píše policie, která video zveřejnila i jako výstrahu, jak je důležité dávat při řízení auta pozor a respektovat pravidla.

Policie nyní případ dál vyšetřuje.

Za tragickou železniční nehodu na Slovensku mohl dispečer, oznámily ŽSR

Tagy Metropolitan nehody na přejezdech slovensko
242 komentářů