Vídeň v zimě nabídne lety do 150 destinací, je téměř na 90 procentech úrovně před covidem

Letiště Vídeň. Pramen: Flughafen Wien AGLetiště Vídeň. Pramen: Flughafen Wien AG

Největší rozšíření nabídky pro zimní letový řád přichystaly aerolinie Wizz Air a Ryanair, které dohromady přidávají 13 destinací.

Zimní letový řád přinese na vídeňské letiště od 31. října navýšení frekvencí i nové destinace. Mezi exotické cíle dostupné z Vídně se opět zařazuje například Cancún, Maledivy a Mauricius, přibývají i lety v Evropě a okolí.

Vídeňské letiště nabídne v zimě přímé spojení do 150 destinací, což je zhruba 87 procent úrovně posledního předcovidového letového řádu z roku 2019. Tehdy jich bylo 172. Nejvíce letů, celkem 125, směřuje na evropská letiště. Pro srovnání, z Prahy se bude v zimě létat do 92 destinací, což je 76 procent oproti roku 2019.

„Zimní letový řád dává důvod k opatrnému optimismu, neboť nabídka destinací z Vídně roste,“ uvedl člen představenstva vídeňského letiště Julian Jäger.

Největší rozšíření nabídky pro zimní letový řád přichystaly aerolinie Wizz Air a Ryanair, které dohromady přidávají 13 destinací v Evropě a blízkém okolí a u řady stávajících letů navyšují frekvence. Mezi exotické destinace se opět zařazuje mexický Cancún (po 15 letech), Male na Maledivách a ostrov Mauricius. Všechny bude zajišťovat domácí dopravce Austrian Airlines. Ten zajišťuje také dálkové spoje do Montrealu, Chicaga, New Yorku a Washingtonu.

Vzhledem k epidemické situaci vídeňské letiště doporučuje cestujícím, aby se před zahájením cesty informovali u své letecké společnosti nebo cestovní kanceláře o nezbytných formulářích a vstupních požadavcích v cílové destinaci.

Do roku 2022 hledí zástupci vídeňského letiště s optimismem. „Plány a oznámení leteckých společností nám dávají naději i pro rok 2022: se začátkem následujícího letního letového řádu na jaře 2022 očekáváme výrazné oživení počtu cestujících,“ doplnil Jäger.

Zimní letový řád ve Vídni

Wizz Air přidává čtyři nové destinace

Marrákeš (Maroko), Ammán (Jordánsko), Akaba (Jordánsko) a Šarm aš-Šajch (Egypt). Kromě toho bude letecká společnost v zimním letovém řádu opět obsluhovat Eindhoven (Nizozemí), Charkov (Ukrajina), Kutaisi (Gruzie) a Las Palmas (Španělsko/Kanárské ostrovy). Frekvence do Tel Avivu, Kolína nad Rýnem, Bari, Tenerife, Tuzly (Bosna a Hercegovina)) a Varny budou zvýšeny.

Ryanair zařazuje devět nových destinací

Marseille, Gdaňsk, Agadir (Maroko), Lappeenranta (Finsko), Pisa, Banja Luka (Bosna a Hercegovina), Košice, Zaragoza a Ammán (Jordánsko). Ke zvýšení frekvence dochází u Stockholmu, Bruselu, Bologni, Neapole, Kyjeva, Rigy, Tenerife a Billundu (Dánsko).

Některé další novinky

Od října bude Air Serbia opět létat do Kraljeva (Srbsko) a Transavia France na letiště Paříž-Orly, v listopadu se Volotea vrátí do Nantes, Jet2.com nabídne vánoční lety z Manchesteru, Birminghamu, Newcastlu a Leedsu do Vídně. V průběhu zimy budou Pegasus Airlines létat do Ankary, Rossiya pro Aeroflot do Petrohradu, Air Cairo do Hurghady a Corendon Airlines do Hurghady, Izmiru a Antalye. Sunexpress zvýší stávající frekvence do Antalye, British Airways posílí spojení do Londýna (Heathrow) a Air France do Paříže (CDG) (až třikrát denně). Etihad Airways jsou na vídeňském letišti od léta 2021 a také v zimních měsících budou provozovat spojení do Abú Zabí. Air Canada bude opět létat do Toronta celoročně, Ethiopian Airlines zvyšují frekvenci mezi Vídní a Addis Abebou.

Tagy Letiště Vídeň zimní letový řád
18 komentářů