Vídeň rozšíří svoji tramvajovou síť, nová trasa bude mít konečnou u metra

Nová tramvajová trať pro linku 27 ve Vídni. Vizualizace: Wiener LinienNová tramvajová trať pro linku 27 ve Vídni. Vizualizace: Wiener Linien

Nová trať vznikne v rozvojové oblasti na severovýchodě města.

Vídeň začala s budováním další tramvajové trati. Na severovýchodě rakouské metropole vznikne nová trať mezi  Zanggasse/Pirquetgasse a stanicí metra U2 Aspern Nord. Hotovo má být příští rok na podzim.

Nová trať bude 2,4 km dlouhá, síť tramvajových tratí ve Vídni se tak prodlouží na 179,3 kilometru. Podle dopravního podniku Wiener Linien obslouží až 34 000 obyvatel.

Nová trať povede z velké části ještě nezastavěným a rozvojovým územím Berresgasse a Heidjöchl. Tramvaje pojedou po nové Hirschstettner Hauptallee. Ulice bude sloužit jen tramvajím, pěším a lidem na kole. Přes 800 metrů trati bude zatravněno, podél trati bude vysazeno 300 stromů.

Nová tramvajová linka 27 povede ze Strebersdorfu po stávající trase linky 26 do Zanggasse/Pirquetgasse, kde odbočí na novou trať. Propojí se tak tři stanice metra na třech různých linkách. Vznikne šest nových zastávek. Zavedení nové linky současně zahustí počty tramvají na sdílené trase s linkou 26, kde by tramvaje měly jezdit ve špičce každé tři minuty.

Mapa nové tramvajové trati 27 ve Vídni. Foto: Wiener Linien
Tagy Vídeň Wiener Linien
44 komentářů