Vídeň čeká další souboj nízkonákladových dopravců. Ryanair přidá letadla

Boeing 737-800 Ryanairu. Foto: RyanairBoeing 737-800 Ryanairu. Foto: Ryanair

Ryanair bude mít ve Vídni již devatenáct letadel, počtem destinací chce překonat domácí Austrian Airlines.

Ryanair přiostří souboj leteckých dopravců ve Vídni, který přinese zřejmě další rok levných letenek do řady destinací z hlavního rakouského letiště.

Ryanair tento týden oznámil, že do Vídně umístí pro příští letní letový řád ještě pět letadel, zejména pak Boeingy 737-8200. Jde o Boeing 737 MAX 8 ve speciální úpravě pro Ryanair se sedačkami navíc. Celkem tak bude mít celá skupina Ryanair Holding ve Vídni 19 letadel.

Další expanze Ryanairu povede k velkému souboji hlavně s maďarským dopravcem Wizz Air, který má zatím ve Vídni 7 letadel. Oba dopravci objevili rakouské letiště relativně nedávno. Jejich vstup přinesl zásadní zlevnění cen letenek po Evropě.

Ryanair z Vídně začne nově létat do Ammánu, Košic, Lamezia Terme, Rimini, Perugie, Benátek, Manchesteru, Puly a Stockholmu. Šéf Ryanairu Michael O’Leary uvedl při prezentaci expanze ve Vídni, že vytvoří 200 dalších pracovních míst. Příští rok chce na letišti Swechat odbavit 5,5 milionů cestujících a překonat počtem destinací domácí Austrian Airlines.

Tagy Ryanair Vídeň VIE
16 komentářů