Větší škody, než se čekalo. Vlaky pod Matterhorn nepojedou ještě nejméně měsíc

Oprava trati Visp - Zermatt. Foto: Matterhorn Gotthard BahnOprava trati Visp - Zermatt. Foto: Matterhorn Gotthard Bahn

Práce na opravě komplikuje vysoký stav vody v řece Vispa.

Měsíc po ničivých záplavách na jihu Švýcarska zůstává i nadále údolí Mattertal v kantonu Wallis bez železniční dopravy. Jedna z nejvytíženějších úzkokolejek v zemi, která vozí turisty z Vispu do Zermattu pod Matterhornem, zůstane mimo provoz nejméně do 26. srpna.

Oznámil to provozovatel a dopravce na trati, společnost Matterhorn Gotthard Bahn. I nadále jezdí mezi Vispem a Täschem náhradní autobusy, vlaky jezdí jen poslední krátký úsek z Täsche do Zermattu.

Švýcarsko řeší dopravní problémy po záplavách. Dálnice přes Alpy bude neprůjezdná nejméně měsíc

Opravy železniční trati jsou velmi náročné i kvůli současně velkému množství vody v řece Vispa,“ uvedla MGB na svých stránkách.

Na konci června zaplavila řeka Vispa část trati, způsobila také podemletí některých náspů a poškodila některé mosty a viaduktu. Nejnáročnější práce na opravě jsou především v úseku Stalden – St. Niklaus. „Opravy se ukazují jako velmi obtížné a extrémně náročné. Je třeba opravit pět poškozených míst. Kvůli objemu vody v řece způsobeném táním sněhu musí být práce z bezpečnostních důvodů odpoledne zastaveny. To vede k velkým zpožděním v harmonogramu,“ uvedla MGB.

Tagy Matterhorn Gotthard Bahn Švýcarsko
10 komentářů