Rekordní rok pro vlaky pod Matterhornem. Na Gornergrat jelo nejvíce lidí v historii

Nové jednotky Polaris. Foto: GornergratbahnNové jednotky Polaris. Foto: Gornergratbahn

Meziročně stoupl počet cestujících o více než čtvrtinu.

Jedny z nejznámějších horských železnic ve Švýcarsku po koronavirovém půstu zažily nejúspěšnější rok v historii dráhy. BVZ Holding provozující tratě a dopravu okolo horského střediska Zermatt ohlásil, že loni vlaky Matterhorn Gotthard Bahn, Gornergrat Bahn a Glacier Express cestovalo nejvíce lidí v historii.

Holding to uvedl v oznámení pro burzu. Jen na Gornergrat loni vyjelo 841 tisíc cestujících, což je meziroční nárůst o 26,6 %. Jde o oblíbenou výletní železnici především kvůli výhledům na Matterhorn i možnost nástupu na hřebenové túry v okolí.

Na hřebeny k Matterhornu začnou jezdit nové jednotky Polaris, mají už povolení k provozu

Matterhorn-Gotthard Bahn (MGB), která provozuje dopravu na trati Zermatt – Visp – Disentis-Mustér za jedenáct měsíců loňského roku přepravila 7,72 milionu cestujících, což je nárůst o 6,1 % v meziročním srovnání. Data za celý rok ještě dopravce nemá. Podle MGB až 90 % cestujících tvořili návštěvníci regionu.

Skupina v posledních letech výrazně investovala do nových vozidel, v závěru loňského roku oznámila objednávku dalších jednotek od Stadleru.

Pod Matterhornem bude jezdit více nových vlaků. Stadler dodá 25 dalších ozubnicových jednotek ORION

Tagy BVZ Gruppe Gornergratbahn Matterhorn Gotthard Bahn MGB
1 komentář