dkv-spojujeme

Velký tendr Arrivy na autobusy pro středočeské linky vyhrály Iveco, Setra a SOR

Iveco Crossway LE v barvách Pražské integrované dopravy. Foto: ArrivaIveco Crossway LE v barvách Pražské integrované dopravy. Foto: Arriva

Společnost Arriva Střední Čechy dokončila velkou zakázku na modernizaci svého vozového parku na středočeských linkách. Nakoupí celkem  64 nových autobusů

Společnost Arriva Střední Čechy dokončila velkou zakázku na modernizaci svého vozového parku na středočeských linkách. Nakoupí celkem  64 nových autobusů značek Iveco, Setra a SOR.

Vyplývá to z oznámení věstníku veřejných zakázek.  Kromě tří výše uvedených značek byla ve hře ještě Scania, ta ale neuspěla.

Pole mluvčího Arrivy Martina Faráře dodá Iveco a Setra každý 15 vozidel s délkou 15 metrů, SOR pak 10 kloubových autobusů. Iveco dodá ještě 24 dvanáctimetrových autobusů. Odhadovaná hodnota zakázky byla 387 milionů korun, přesné ceny jednotlivých výrobců zatím na profilu zadavatele nejsou uveřejněny.

První dodávka nových vozidel by měla být do konce letních prázdnin. „Půjde o dodávku patnáctimetrových autobusů Iveco a Setra a také o kloubové autobusy od SORu. Příští rok pak do 31. 8. dorazí dvanáctimetrová Iveca,“ upřesnil Farář.

Podle Faráře Arriva nasadí nové autobusy zejména na linky v rámci Pražské integrované dopravy, zejména Příbram – Praha, Beroun – Praha a Kosmonosy – Praha.

Tagy Arriva Iveco Setra SOR
26 komentářů