Velké střídání na Ruzyni. ČSA a Smartwings odcházejí od Menzies k letištnímu handlingu

Boeing 737-700 společnosti Smartwings a Airbus A319 ČSA. Foto: Letiště PrahaBoeing 737-700 společnosti Smartwings a Airbus A319 ČSA. Foto: Letiště Praha

Cestující a letadla leteckých společností Smartwings a České aerolinie bude od října nově odbavovat společnost Czech Airlines Handling (CSAH), která

Cestující a letadla leteckých společností Smartwings a České aerolinie bude od října nově odbavovat společnost Czech Airlines Handling (CSAH), která stoprocentně patří státnímu Letišti Praha. Přechod od Menzies potvrdily mluvčí Smartwings Group Vladimíra Dufková i mluvčí Letiště Praha Kateřina Pavlíková.

V případě ČSA jde o návrat k původně jejich firmě po dvou letech, Smartwings dosud u CSAH letadla neodbavovala. Pro obě handlingové firmy působící na ruzyňském letišti jde o bezkonkurenčně největšího zákazníka.

Skupina Smartwing Group realizuje restrukturalizační program a jeho součástí je i optimalizace sítě dodavatelů. Vybrali jsme nejlepší nabídku co do kvality služeb a nabízené ceny,“ uvedla mluvčí Smartwings Group Vladimíra Dufková. Od změny handlingové firmy očekává zefektivnění procesu odbavení letadel a zkvalitnění služeb pro cestující Smartwings a Českých aerolinií při odbavovacím procesu na Letišti Václava Havla Praha.

Společnost Czech Airlines Handling uspěla ve výběrovém řízení na poskytovatele komplexních služeb pozemního odbavení pro letecké společnosti skupiny Smartwings Group na Letišti Václava Havla Praha. Podle smlouvy, která ještě podléhá schválení dozorčí rady CSAH, by tak naše společnost měla od 11. října 2020 zajišťovat odbavení všech letů Smartwings a Českých aerolinií,“ uvedla Pavlíková. Žádná ze stran neudala hodnotu kontraktu, řádově jde o stovky milionů korun ročně.

Menzies odbavuje lety ČSA od října 2018, Smartwings využívá služeb Menzies dlouhodobě. Handlingové služby obnáší pozemní služby odbavení, tedy odbavení cestujících, letadel, nákladu a pošty. CSAH má smlouvu s více než 40 dopravci, například Air France, KLM či Lufthansou.

 

Tagy České aerolinie ČSA CSAH Czech Airlines Handling letiště praha Menzies smartwings Smartwings Group Top
61 komentářů