Velká přestavba křižovatky Mileta se blíží, začínají přípravné práce

Podoba křižovatky Mileta. Foto: ValbekPodoba křižovatky Mileta. Foto: Valbek

Samotná stavba začne na jaře příštího roku.

V Hradci Králové začínají přípravné práce na přestavbě křižovatky Mileta v silničním okruhu ve městě. Během jednoho měsíce dojde především k vykácení zeleně. „Během prací, které jsou plánovány na jeden měsíc, nebude provoz nijak omezen,“ uvedlo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) na svém webu. Zakázku za 426 tisíc korun získala společnost Prope – údržba zeleně.

ŘSD zatím neuzavřelo smlouvu, čeká ještě na souhlas, podpis se ale blíží. Zastupitelé krajského města minulý týden odsouhlasili zadání zakázky sdružení firem M-SILNICE a Integra stavby. Sdružení nabídlo ze tří uchazečů nejnižší cenu 524 milionů korun bez DPH. Město je s ŘSD spoluinvestorem. Stavba má pravomocné stavební povolení, hlavní práce začnou na jaře příštího roku.

Křižovatka na silnici I/31 je dnes podle zadavatelů přetíženým dopravním uzlem, který potřebuje kompletní rekonstrukci. Přibudou například nové odbočovací bypassy pro odbočení vpravo nebo zastávka MHD. Pod křižovatkou budou vybudovány podchody pro chodce a cyklisty.

„Rekonstrukcí křižovatky bude dosaženo jediného možného bezkolizního propojení pro pěší a cyklisty mezi Moravským Předměstím a centrem města, včetně napojení sídliště Moravské Předměstí na II. městský okruh,“ uvádí ŘSD. Moravské Předměstí je největší hradecké sídliště.

Vedle toho vznikne směrem na Vysokou nad Labem další křižovatka, tzv. malá Mileta. Zde dojde k vybudování komunikace, která propojí Fakultní nemocnici Hradec Králové se Zborovskou ulicí.

Křižovatka Mileta. Foto: ŘSDPlán nové křižovatky Mileta v Hradci Králové. Foto: ŘSD
Tagy Hradec Králové I/31 křižovatka Mileta Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
14 komentářů