Vedení Kutné Hory chce vybudovat dopravní terminál

Nádraží Kutná Hora město. Autor: Kutnohorska-lokalka – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=47391717Nádraží Kutná Hora město. Autor: Kutnohorska-lokalka – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=47391717

Od nového terminálu si starosta slibuje jednodušší cestování do Kutné Hory a oživení centra města.

Vedení Kutné Hory chce vybudovat dopravní terminál, který zjednoduší cestování do města i přestupování mezi vlaky a autobusy. Vzniknout by měl na vlakovém nádraží Kutná Hora město, na přilehlých pozemcích lze vybudovat nástupiště pro autobusy. O projektu by ale ještě měli hlasovat zastupitelé, řekl ve čtvrtek novinářům starosta Lukáš Seifert (ODS).

Připomněl, že o terminálu se ve městě hovoří již delší dobu. Vznikla i studie, která však podle něj nerespektovala potřeby dopravců a například i poloměry otáčení. Vedení radnice by v přípravách rádo pokračovalo, chce k tomu mít ale jasný mandát od zastupitelstva.

„To je věc, která se celá bude realizovat třeba v horizontu osmi let. Potřebujeme, aby zastupitelstvo řeklo, jestli tím směrem máme jít. Byli bychom neradi, kdybychom něco připravili a hodilo se to do šuplíku,“ uvedl starosta.

Od nového terminálu si slibuje jednodušší cestování do Kutné Hory a oživení centra města. Umožní přestup takzvaně suchou nohou z autobusu na vlak, zároveň bude propojený s Pražskou integrovanou dopravou.

Dosavadní autobusové nádraží by po dokončení terminálu mělo dočasně sloužit k parkování turistických autobusů, o jeho dalším účelu se bude ještě jednat. „Jsou to jedny z nejzajímavějších pozemků v Kutné Hoře,“ podotkl Seifert.

Plán terminálu v Kutné Hoře. Foto: IDSK

Plán terminálu v Kutné Hoře. Foto: IDSK

Tagy Kutná Hora terminál Kutná Hora
45 komentářů