Vectrony byly schváleny pro provoz v Dánsku, mohou jezdit ve 20 zemích

Nová lokomotiva Vectron pro dánské dráhy DSB. Pramen: Siemens MobilityNová lokomotiva Vectron pro dánské dráhy DSB. Pramen: Siemens Mobility

Do Dánska může zamířit 42 lokomotiv Vectron pro 200 km/h, tamní drážní úřad je schválil.

Lokomotivy Vectron od Siemensu byly schváleny (ve verzi AC) pro provoz v Dánsku. Výrobce tak může dánským státním drahám (DSB) dodat 42 nových strojů, které si dráhy objednaly v posledních dvou letech. První tři lokomotivy byly předány v těchto dnech.

Nové lokomotivy pro DSB budou provozovány v Dánsku a Německu, většina jich bude jezdit v regionální dopravě spolu s dvoupodlažními osobními vozy. Lokomotivy dosahují nejvyšší provozní rychlosti 200 km/h. Vectron AC je navržen pro provoz na napěťových systémech 25 kV/50 Hz i 15 kV/16,7 Hz, je vybaven evropským vlakovým zabezpečovačem ETCS.

Vectron lze nyní, včetně nového schválení v Dánsku, provozovat ve 20 evropských zemích. Lokomotivy jsou certifikovány pro provoz i v Rakousku, Belgii, Bulharsku, Chorvatsku, České republice, Finsku, Německu, Maďarsku, Itálii, Nizozemsku, Norsku, Polsku, Rumunsku, Srbsku, Slovensku, Slovinsku, Švédsku, Švýcarsku a Turecku. Výrobce už jich prodal přes tisíc 50 zákazníkům.

Tagy Dánsko DSB Siemens Vectron
73 komentářů