Ve Zlínském kraji osazují nové označníky zastávek, vévodí jim písmeno Z

Nový označník zastávky veřejné dopravy ve Zlínském kraji. Pramen: KOVEDNový označník zastávky veřejné dopravy ve Zlínském kraji. Pramen: KOVED

Písmeno Z má odkazovat ke Zlínskému kraji, jeho prostřední šikmá část symbolizuje železnici jako páteř dopravy.

Ve Zlínském kraji aktuálně probíhá výměna označníků autobusových zastávek. Podle kraje pozvedají vizuální úroveň zastávek i veřejného prostoru. „V souvislosti se spuštěním systému Integrované dopravy Zlínského kraje přecházíme na jednotné označování zastávek,“ uvedl Martin Štětkář, jednatel Koordinátora veřejné dopravy Zlínského kraje (KOVED).

Podle něj bylo záměrem, aby zastávky veřejné dopravy v kraji byly jasně identifikovatelné, aby byla zřejmá jejich příslušnost k systému Integrované dopravy Zlínského kraje. „A hlavně aby byly na rozdíl od starých označníků na první pohled vidět všechny podstatné informace pro cestující,“ doplnil Štětkář.

Základním prvkem jednotného vizuálního stylu zastávek je stylizované modré písmeno Z na bílém podkladě ve čtvercovém orámování. Písmeno Z má odkazovat ke Zlínskému kraji, jeho prostřední šikmá část symbolizuje železnici jako páteř dopravy.

Označník je doplněn dodatkovou tabulkou se symbolem autobusu, s názvem zastávky a dalšími informacemi, jako jsou čísla stanoviště, tarifní zóna či zda jde o zastávku na znamení. U méně využívaných zastávek nahrazuje dodatkovou tabulku list papíru s obdobnými informacemi, umístěný nad plochou pro jízdní řády.

Nové označníky zastávek ve Zlínském kraji. Pramen: KOVED

Nové označníky zastávek ve Zlínském kraji. Pramen: KOVED

Tagy Koved označník zastávky Zlínský kraj
131 komentářů