Ve Vysokém Mýtě začali na hlavním tahu hlídat rychlost i projetí na červenou

Jedna z upravených křižovatek na silnici I/35 ve Vysokém Mýtě. Foto: AŽD PrahaJedna z upravených křižovatek na silnici I/35 ve Vysokém Mýtě. Foto: AŽD Praha

Vysoké Mýto spustilo automatický systém, který monitoruje rychlost řidičů na silnici I/35 i to, zda nejezdí na červenou. Data o

Vysoké Mýto spustilo automatický systém, který monitoruje rychlost řidičů na silnici I/35 i to, zda nejezdí na červenou. Data o chování řidičů na rušném průtahu dostává přímo městská policie a městský úřad.

Jde konkrétně o data z křižovatek ulicemi Vraclavská a Prokopa Velikého a také na semafory řízeném přechodu u krytého bazénu. „Monitorování jízdy na červenou provádíme ryze z bezpečnostních důvodů, abychom ochránili chodce a zvýšili bezpečnost dopravního provozu na průtahu městem. Ze stejného důvodu jsme se rozhodli měřit okamžitou rychlost na křižovatce u supermarketu Lidl ve směru od Hradce Králové a z opačného směru od Litomyšle před křižovatkou s ulicí Gen. Svatoně,“ uvedl na stránkách města starosta František Jiraský. Řešení přestupků bude probíhat přes odbor dopravních a správních agend. „Městské policii systém umožní digitálně zpracovávat i všechny ostatní přestupky v dopravě. Usnadní to dosavadní složité administrativní úkony,“ řekl starosta.

Podle velitele městských strážníků ve Vysokém Mýtě Jaromíra Antla není ani tak problém s jízdou na červenou, jako s řidiči nedodržující rychlostní omezení. „Pokud si vzpomínám, tak za dobu, kdy byl systém spuštěn, tak byl rekordmanem řidič, kterému bylo naměřeno 123 kilometrů v hodině,“ řekl pardubickému Českému rozhlasu Antl.

Křižovatky ve Vysokém Mýtě prošly letos velkou rekonstrukcí. Městem denně projede přes 22 tisíc aut.

 

Tagy I/35 Vysoké Mýto
18 komentářů