Ve Švýcarsku vykolejily téměř současně dva vlaky, několik raněných

Vykolejené vlaku u Lüscherz. Foto: Fabio Albanese / Twitter.comVykolejené vlaku u Lüscherz. Foto: Fabio Albanese / Twitter.com

Obě nehody se staly za bouřky a velmi silného větru.

Ve Švýcarsku dnes odpoledne vykolejily téměř současně dva regionální vlaky při dvou různých nehodách. Obě se odehrály severně od švýcarského hlavního města Bernu a byly od sebe vzdáleny jen několik desítek kilometrů. Několik lidí utrpělo zranění, uvedla podle agentury AFP kantonální policie v Bernu.

První vlak vykolejil kolem 16:30 SELČ mezi obcemi Lüscherz a Biel. Šlo o úzkorozchodnou jednotku Stadler STAR dopravce Aare Seeland mobil. K druhému vykolení došlo o zhruba 20 minut později nedaleko obce Büren zum Hof. V tomto případě šlo o dopravce Regionalverkehr Bern-Solothurn s úzkorozchodnou jednotkou Stadler NExT.

Podle agentury DPA se nehody staly za bouřlivého počasí a v obou případech bylo několik zraněných. Zpravodajský portál 20 Minuten zveřejnil fotografie převrácených částí vlaků. Rozsáhlá fotodokumentace je na stránkách Berner Zeitung.

Části Švýcarska dnes zasáhla tlaková níže Mathis. Dopravní společnost Aare Seeland Mobil na svém webu uvedla, že vlak u obce Lüscherz vykolejil kvůli bouři. Také dopravní podnik Regionalverkehr Bern–Solothurn informoval po nehodě u Bürenu o přerušení provozu v důsledku bouře. Policie k příčinám nehod zatím nic nesdělila.

(ČTK + Zdopravy.cz)

Tagy Aare Seeland Mobil Regionalverkehr Bern-Solothurn Švýcarsko
16 komentářů