Ve Stupně vykolejil osobní vlak, bez zranění. V Praze stály vlaky kvůli projeté návěsti Stůj

Stanice Stupno. Foto: Pavel Hrdlička / Wikimedia CommonsStanice Stupno. Foto: Pavel Hrdlička / Wikimedia Commons

České dráhy zrušily mezinárodní vlak do Hamburku kvůli nefunkční klimatizaci.

Dvě mimořádné události dnes komplikovaly provoz na české železnici. Ráno před desátou hodinou vykolejil osobní vlak z Plzeň – Radnice ve stanici Stupno. Odpoledne pak stála doprava několik hodin na na trati z Prahy-Vysočan do Horních Počernic a Čakovic kvůli projetému návěstidlu.

Vlak Českých drah vykolejil na samovratné výhybce při jízdě proti hrotu. Podle Drážní inspekce je škoda odhadnuta na 500 tisíc korun (z toho 300 tisíc České dráhy). Nikdo nebyl zraněn, provoz na trati byl v úseku Stupno – Chrást v 17:45 obnoven, do Radnic se stále nejezdí a je zavedena náhradní autobusová doprava.

Na několik hodin byl zastaven provoz u odbočky Skály, kdy návěst stůj projel vlak GJW Praha jedoucí od Horních Počernic a přiblížil se tak vlaku Českých drah od Satalic. Událost byla označena jako dopravní závada, kvůli vyšetřování byl provoz zastaven.

Na Podkrušnohorské magistrále mezi Chomutovem a Prunéřovem je kvůli poruše trakčního vedení jednokolejný provoz, vlaky zde nabírají zpožděné 5 až 10 minut.

Další mimořádnost postihla dnes cestující vlaku EC 172 z Prahy do Hamburku. Z důvodu poruchy klimatizace byl na celé soupravě ze stanice Děčín hl. n. Odřeknut. Posádka Deutsche Bahn ho odmítla převzít.

Tagy České dráhy odbočka Skály vykolejení vlaku
82 komentářů