V železničním muzeu v Jaroměři někdo zapálil historický vagón

Požár nákladního vozu ve Výtopně Jaroměř. Foto: Bohuslav ŠkodaPožár nákladního vozu ve Výtopně Jaroměř. Foto: Bohuslav Škoda

Neznámý pachatel v noci na dnešek zapálil v železničním muzeu Výtopna Jaroměř na Náchodsku historický vagón z roku 1930. Plameny

Neznámý pachatel v noci na dnešek zapálil v železničním muzeu Výtopna Jaroměř na Náchodsku historický vagón z roku 1930. Plameny zničily celý vůz, který měl kovovou konstrukci a dřevěné obložení. Škoda činí asi 100 000 korun.

Požár nahlásil člen spolku Výtopna Jaroměř, který si asi hodinu před půlnocí všiml hustého dýmu a šlehajících plamenů. Hasiči hořící vagón, ve kterém bylo uskladněné dřevo, uhasili asi za dvě hodiny. Šlo o vagón z třicátých let.

Podle předsedy spolku Bohuslava Škody bylo štěstím, že nedošlo k požáru samotné výtopny. Vůz byl totiž jen 8 metrů od ní.

Policie žádá případné svědky, aby poznatky k požáru a dění v okolí muzea sdělili na linku 158.

Muzeum, které pečuje o historické lokomotivy a vagóny, je nyní kvůli opatřením v souvislosti s epidemií koronaviru uzavřeno. Původně mělo sezonu zahájit 9. dubna. Podle rozhodnutí vlády budou moci muzea opět otevřít 25. května.

Vyhořelý nákladní vůz měl ložiska ještě z dob kkStb. Foto: Bohuslav Škoda

Vyhořelý nákladní vůz měl ložiska ještě z dob kkStb. Foto: Bohuslav Škoda

ČTK + Zdopravy.cz

Tagy Výtopna Jaroměř
31 komentářů