V uzavřených obcích Olomouckého kraje přestaly zastavovat vlaky pro výstup a nástup

Nádraží Litovel. Autor: Marie Čcheidzeová – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=59846585Nádraží Litovel. Autor: Marie Čcheidzeová – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=59846585

Koronavirus si připsal další zásah do železniční dopravy. Na základě rozhodnutí Krajské hygienické stanice Olomouckého kraje je od dnešních 3:00

Koronavirus si připsal další zásah do železniční dopravy. Na základě rozhodnutí Krajské hygienické stanice Olomouckého kraje je od dnešních 3:00 do odvolání ukončena železniční dopravní obslužnost obcí Litovel, Červenka a Uničov. Oznámily to České dráhy.

Ve stanicích a zastávkách Litovel předměstí, Litovel město, Litovel, Červenka zastávka, Červenka, Uničov a Uničov zastávka není umožněn nástup a výstup cestujících. Vlaky budou dál jezdit na svých původních trasách a časových polohách z důvodu zajištění dopravní obslužnosti ostatních obcí na jejich trase.

Červenka leží na koridoru a obvykle zde zastavují i dálkové vlaky, například Valašský expres.

Hygienici časně ráno uzavřeli Uničov, Litovel a dalších devatenáct obcí na Olomoucku, aby zabránili dalšímu šíření koronaviru. Příjezdy střeží policie. Nakažených tu je víc než jinde. Lidé nemohou svou obec opustit a zakazuje se i pohyb mimo místo jejich trvalého pobytu, a to minimálně na dobu 14 dnů.

Podrobnosti k omezením na železnici jsou na stránkách drah:

Trať č. 270 Šumperk – Přerov
Trať č. 290 Olomouc hl.n. – Šumperk
Trať č. 307 Červenka – Prostějov hl.n.

Tagy Červenka Koronavirus Litovel Olomoucký kraj Uničov výluka
24 komentářů