V Ulmu začaly jezdit další nové tramvaje Avenio, Siemens je dodal s předstihem

Tramvaj Siemens Avenio v Ulmu. Foto: SWUTramvaj Siemens Avenio v Ulmu. Foto: SWU

Dodávka má náskok deset měsíců proti původnímu termínu.

Dopravní podnik v Ulmu (Stadtwerke Ulm/Neu-Ulm, SWU)  zařadil do provozu první z šesti tramvají Avenio M, které si objednal navíc k původní zakázce na dvanáct  vozidel. Zakázka přinesla i jedno překvapení, které v posledních letech není u výrobců kolejových vozidel zcela běžné: tramvaje jsou dodány dříve, než byl plán.

O předání dalších tramvají informoval SWU na svých stránkách. V jednom z největších měst německé spolkové země Bádensko-Württembersko již jezdí dvanáct tramvají Avenio M od Siemensu od konce roku 2017. I kvůli vysoké poptávce po cestování tramvají se dopravní podnik rozhodl objednat dalších šest kusů. První tramvaj z nové série byla dodána o deset měsíců dříve, než byl plán.

V Ulmu jsou dvě tramvajové linky, celkem má zdejší síť 19 kilometrů tratí o metrovém rozchodu. Dosud do Ulmu dorazilo z nové objednávky pět tramvají. Zbývající šestá tramvaj má do Ulmu dorazit v květnu 2023. Dopravnímu podniku to umožní rozšířit nabídku spojení.

Tramvaje jsou jednosměrné a pětičlánkové o délce 31,47 metru. Maximální kapacita je 185 cestujících, z toho 69 sedících. Jedna tramvaj stojí 2,58 milionu eur.

Tagy siemens Siemens Avenio Siemens Avenio M Siemens Mobility SWU Ulm Ulm
15 komentářů