V Tallinu vyjely s cestujícími nové tramvaje od Pesy, postupně nahradí české KT4

Nová tramvaj Pesa Twist v Tallinu. Foto: Sergej Zjuganov / TLTNová tramvaj Pesa Twist v Tallinu. Foto: Sergej Zjuganov / TLT

Postupně se ve městě objeví 23 nových tramvají.

Dopravní podnik Tallinna Linnatransport (TLT) zařadil včera do provozu s cestujícími první tramvaj PESA Twist. Postupně jich do provozu v hlavním městě Estonska zařadí 23, nahradí starší tramvaje české výroby KT4. Ty nabízí dopravce k prodeji.

První tramvaje budou podle TLT jezdit na linkách 1 a 2, infomoval dopravce na svých stránkách. K zahájení provozu s cestujícími došlo po zkušebním provozu bez lidí.

PESA Bydgoszcz získala zakázku na nové tramvaje v roce 2022. Za jednu tramvaj zaplatí dopravní podnik v přepočtu 55 milionů korun.

Tramvaje Twist se šesti dveřmi mají kapacitu 184 cestujících, z toho 65 sedících. Mají klimatizaci, jsou vybaveny USB sloty na dobíjení, informačním systémem nebo antikolizním systémem. Jsou dlouhé 28,56 metru, dva ze tří podvozků jsou otočné (krajní).

Dopravní podnik pokračuje v tradici pojmenovávání tramvají. Tentokrát se rozhodla odborná komise pro jména podle průmyslníků, kteří hráli klíčovou roli v rozvoji a rozkvětu města. První tramvaje se budou jmenovat Rotermann, Luther, Krull a Lorup.

Nová tramvaj Pesa Twist v Tallinu. Foto: Sergej Zjuganov / TLTNová tramvaj Pesa Twist v Tallinu. Foto: Sergej Zjuganov / TLTNová tramvaj Pesa Twist v Tallinu. Foto: Sergej Zjuganov / TLTNová tramvaj Pesa Twist v Tallinu. Foto: Sergej Zjuganov / TLTNová tramvaj Pesa Twist v Tallinu. Foto: Sergej Zjuganov / TLTNová tramvaj Pesa Twist v Tallinu. Foto: Sergej Zjuganov / TLTNová tramvaj Pesa Twist v Tallinu. Foto: Sergej Zjuganov / TLTNová tramvaj Pesa Twist pro Tallin. Foto: PESANová tramvaj Pesa Twist pro Tallin. Foto: PESANová tramvaj Pesa Twist pro Tallin. Foto: PESANová tramvaj pro Tallin. Foto: TLT
Tagy Pesa Bydgoszcz Pesa Twist Tallin Tallinna Linnatransport
Žádné komentáře