V sobotu skončí pásmový provoz metra C mezi Ládvím a Letňany, zkrátí se intervaly

Pražské metro. Autor: DPPPražské metro. Autor: DPP

V sobotu 1. září dojde v provozu pražského hromadné dopravy k několika trvalým změnám. K těm zásadním patří zrušení pásmového

V sobotu 1. září dojde v provozu pražského hromadné dopravy k několika trvalým změnám. K těm zásadním patří zrušení pásmového provozu na lince metra C v úseku Ládví – Letňany. Všechny spoje tak budou celý týden obsluhovat linku v celém úseku Háje – Letňany. Výjimkou zůstanou (jako dosud) pouze vlaky, které po skončení špičky zatahují do depa Kačerov.

Dojde také ke zkrácení víkendových intervalů mezi spoji. V sobotu přibližně od 9:00 do 20:00 hodin a v neděli od 13:00 do 20:00 hodin se zkrátí rozestup mezi vlaky na lince B ze 7,5 minuty na šest minut a na trase C ze 7,5 minuty na pět minut. V neděli dopoledne (cca od 10:00 do 12:30) se zkrátí intervaly na všech linkách z 10 minut na 7,5 minuty. Změny schválila už počátkem června rada města, posílení provozu metra má vyjít na 130 milionů korun ročně.

Drobných změn doznají i tramvaje. Zastávka Stejskalova změní název na Libeňský zámek, pro linky číslo 14, 16 a 94 se zřizuje zastávka Vysočanská (pro linku číslo 14 jako výstupní, pro linky číslo 16 a 94 ve směru Lehovec). V autobusové síti se původní zastávky Poliklinika Vltavská bude jmenovat Bubenská. Další podrobnosti ke změnám autobusových linek zveřejnil dopravní podnik na svých stránkách.

Tagy dpp metro MHD praha
15 komentářů