V Sasku se srazil parní vlak s kamionem na přejezdu, pět zraněných

Nehoda kamionu a parního vlaku v Dippoldiswalde. Foto: Kerstin Körner / Facebook.comNehoda kamionu a parního vlaku v Dippoldiswalde. Foto: Kerstin Körner / Facebook.com

Provoz na trati je přerušen do odvolání.

Provoz na úzkorozchodné trati Weisseritztalbahn v podhůří saské části Krušných hor je až do odvolání zastaven po dnešní nehodě na přejezdu v obci Dippoldiswalde. Vlak tažený parní lokomotivou se kolem poledne srazil s kamionem. Při nehodě bylo pět lidí lehce zraněno, podle záběrů z nehody je ale výrazně poškozena historická lokomotiva.

O události informovala saská policie. Při nehodě došlo k vykolejení parní lokomotivy, současně došlo i k poškození lampy a železničního svršku. Jak bude dlouho provoz zastaven, není zatím jasné.

Záběry z nehody jsou v řadě německých médií, část publikovala také starostka Dippoldiswalde Kerstin Körner.

Weisseritztalbahn je jednou ze saských úzkokolejek, kde jsou parní lokomotivy v běžném provozu. Lokomotivu řady 99 po trati s rozchodem 750 mm provozuje Sächsische Dampfeisenbahngesellschaft. Trať na 26 kilometrech spojuje nádraží Freital-Hainsberg na okraji Drážďan s Kurort Kipsdorf. Trať byla v roce 2002 výrazně poškozena při povodních, oprava trvala až do roku 2017.

Tagy Sasko srážka vlaku s nákladním autem Weisseritztalbahn
10 komentářů