V Rakousku už jezdí vlaky po trati, kde došlo k tragickému vykolejení. Příčinou byla zřejmě vysoká rychlost

Nehoda u Münchendorfu. Foto: ÖAMTCNehoda u Münchendorfu. Foto: ÖAMTC

Vyšetřovatelé vyloučili technickou závadu.

Rakouské spolkové dráhy ÖBB zprovoznily dnes ráno úsek na trati mezi Aachau a Münchendorfem, kde došlo v pondělí večer k tragické železniční nehodě. Také začíná být jasněji o příčinách nehody. Mluví se o chybě strojvedoucího, který jel přes výhybky příliš rychle.

Zprovoznění trati oznámily ÖBB na twitteru. Rakouská média uvádí, že událost státní zastupitelství vyšetřuje jako možný trestný čin usmrcení z hrubé nedbalosti. Vyšetřovatelé vyloučili technickou závadu.

Server Kurier.at uvedl, že příčinou měla být příliš vysoká rychlost vlaku v úseku, kde měl jet pomaleji. Dvaapadesátiletý maďarský strojvedoucí je mezi třemi těžce zraněnými z nehody.

Dvě spojené jednotky Siemens Desiro ML společnosti Raaberbahn z neznámých příčin vykolejily v pondělí večer. Některé vozy se převrátily na bok. Při nehodě zemřel jeden cestující, desítky dalších skončily se zraněními.

Raaberbahn (GySev) je dopravcem vlastněným majoritně Maďarskem, menšinový podíl má Rakousko a Strabag. Společnost je současně provozovatelem dráhy. Zajišťuje přeshraniční dopravu mezi Rakouskem a Maďarskem. Jedna z jednotek byla úplně nová, dopravce ji převzal minulý týden.

Tagy Raaberbahn Rakousko vykolejení vlaku
33 komentářů