V Přerově částečně zprovoznili průpich, stavba ještě pokračuje

Zahájení provozu po nové silnici v Přerově. Foto: Televize Přerov / https://www.facebook.com/televizeprerovZahájení provozu po nové silnici v Přerově. Foto: Televize Přerov / https://www.facebook.com/televizeprerov

Nový průtah má být hotový plně do konce roku.

Průjezd Přerovem je od dnešního dne plynulejší. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dnes částečně zprovoznilo silnici z Velkých Novosad přes areál Juty k nádraží. Komunikace označovaná jako průpich má přispět ke zlepšení dopravní situace ve městě.

Provoz je veden zatím obousměrně v jednom pruhu. Kompletně má být hotovo do konce roku. S dílčími omezeními, které přinese budování další části průtahu, ale musejí řidiči ještě počítat. Zůstává uzavřena silnice II/434 v Komenského ulici, provoz v Kojetínské je veden pouze jedním pruhem, je zaslepena křižovatka z Husovy ulice do Tovární a naopak.

„Nyní budou probíhat práce na opačné straně vozovky, do konce října vznikne cyklostezka s chodníkem kolem nově vybudované komunikace,“ informoval radní pro dopravu Tomáš Navrátil. Průchod chodců na vlakové a autobusové nádraží je v současné době zajištěn z Nádražní ulice a nově budou moci pěší projít z Komenského ulice přes nové rameno až do ulice Škodovy.

S výstavbou průtahu, jejíž součástí je i průpich městem, začalo Ředitelství silnic a dálnic v roce 2020. Po dokončení bude tato dopravní stavba sloužit jako hlavní sběrná komunikace města. Průpich je dlouhý 826 metrů, protíná areál někdejší firmy Juta, vede podél autobusového nádraží a na konci se napojí na stávající Tovární ulici. Po jeho dokončení tu bude úplně nová čtyřproudová komunikace. Zakázku za 189 milionů korun získala Eurovia.

I/55, plánovaný průtah Přerovem. Pramen: ŘSD

I/55, plánovaný průtah Přerovem. Pramen: ŘSD

Tagy I/55 Přerov průpich Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
15 komentářů