V Pražské integrované dopravě začínají jezdit turecké autobusy BMC

Nový autobus BMC Procity 10.6. Foto: RopidNový autobus BMC Procity 10.6. Foto: Ropid

About me nasadí v květnu ještě další autobusy tureckého výrobce.

Na linky Pražské integrované dopravy zamíří ještě tento týden do ostrého provozu s cestujícími první autobusy turecké značky BMC. Jejich provozovatelem je společnost About Me.

Jde konkrétně o autobus BMC Procity 10.6, jezdit bude na lince 164 z Petřín do Sobína. Podle twitterového účtu Ropidu by měl cestující svézt poprvé do konce týdne, dopravce ho už představil zástupcům objednatelů. Celkem jde o tři autobusy s kapacitou dvacet míst k sezení a šedesát ke stání.

Značku BMC v Česku zastupuje společnost BusPlan. Na lince 164 nahradí autobus SOR 9,5 m, delší vozy SOR 10,5 m dál zůstanou. Dopravce má v květnu do své flotily zařadit ještě dva autobusy Neocity 8,5 metru pro linky 203 a 117. Nové autobusy jsou v barvách Pražské integrované dopravy, plně splňují její nové standardy, jako je například nízkopodlažnost nebo klimatizace.

Značka BMC není v Česku příliš rozšířená. S autobusy této značky se mohou cestující svézt například v MHD v Klatovech.

Technické parametry BMC Procity 10.6

Nízkopodlažní autobus, troje dveře
Klimatizace, manuální rampa pro vozíčkáře, LED osvětlení interiéru
Motor Cummins 6,7 l, Euro VI
Převodovka ZF 6AP 1200B Ecolife, automatická

Autobus BMC Procity 10.6. Foto: RopidAutobus BMC Procity 10.6. Foto: RopidAutobus BMC Procity 10.6. Foto: RopidAutobus BMC Procity 10.6. Foto: RopidAutobus BMC Procity 10.6. Foto: RopidAutobus BMC Procity 10.6. Foto: RopidAutobus BMC Procity 10.6. Foto: RopidNový autobus BMC Procity 10.6. Foto: Ropid
Tagy About Me BMC PID Pražská integrovaná doprava
61 komentářů