V Praze začíná oprava Ďáblické ulice, práce potrvají do konce roku

Ďáblická ulice v Praze. Foto: Google Street ViewĎáblická ulice v Praze. Foto: Google Street View

Součástí akce budou úpravy přechodů pro chodce nebo autobusové zastávky.

Technická správa komunikací hl. m. Prahy (TSK) začne v pondělí s rekonstrukcí tři čtvrtě kilometru dlouhého úseku Ďáblické ulice v Praze 8. Zakázku na opravu za 33 milionů korun získala společnost Colas. Řidiče a cestující tak čeká řada dopravních omezení.

Opravu čeká zhruba 700 metrů dlouhý úsek mezi ulicemi U Parkánu a K Lomu. Stavba zahrnuje i přilehlé křižovatky. Práce jsou rozděleny do jednotlivých etap a potrvají do konce roku 2024.

Rozsáhlá rekonstrukce se zaměří na celou řadu prací a úprav. Kromě výměny konstrukce vozovky stávající komunikace s krytem z asfaltového betonu dojde i na vyrovnání a výměnu poškozených obrub včetně opravy prvků odvodnění,“ uvedla mluvčí TSK Praha Barbora Lišková.

Stavební úpravy budou probíhat také na ploše stýkajících se ulic Ďáblická a U Parkánu. Vzniknou zde nové přechody pro chodce. V rámci úprav veřejného osvětlení dojde například k posunu jednoho ze stožárů a dalším úpravám kabelového vedení. Součástí stavby je i rekonstrukce autobusové zastávky „K Letňanům“ ve směru do centra.

V místě stavby se obnoví dopravní značení a Městská část Praha – Ďáblice zde upraví chodníky mimo správu TSK.

Přehled dopravních omezení

Etapa 1a je plánována od 15. 4. 2024 do 28. 6. 2024, v úseku K Lomu – Kokořínská dojde k úplné uzavírce obou jízdních pruhů s výlukou automobilové dopravy.

Etapa 1b plánována od 29. 6. 2024 do 14. 7. 2024 se dopravně dotkne křižovatky Kokořínská x Ďáblická a po celou tuto dobu rovněž potrvá kompletní uzavírka obou jízdních pruhů.

Pro individuální automobilovou dopravu platí od 15.4. pro etapy 1a a 1b stejné objízdné trasy vedoucí přes ul. Cínoveckou a Libereckou nebo přes ul. U Parkánu, Šenovská, Spořická, Ústecká a Žernosecká.

Etapa 2 je plánována od 14. 7. 2024 a zahrnuje úsek Ďáblické od Kokořínské do ulic U Parkánu / Kostelecká, včetně tamní křižovatky.

Přesné termíny a související dopravní omezení budou ještě upřesněny.

 

Tagy Colas CZ Ďáblická Praha 8 TSK TSK Praha
13 komentářů