V Praze vyjela tramvaj ve speciálním polepu připomínajícím 30 let republiky

Nový polep tramvaje 15T připomínající 30 let ČR. Foto: Praha.euNový polep tramvaje 15T připomínající 30 let ČR. Foto: Praha.eu

Tramvaj bude ve vokovické vozovně.

Ulicemi Prahy dnes začala jezdit jedna z tramvají Škoda 15T v novém polepu. Praha na něm připomíná 30 let České republiky. K uvedení nového polepu došlo dnes na výročí 30 let od zvolení Václava Havla prvním českým prezidentem.

Jde o vůz číslo 9318. „Interiér vozu je vyzdoben citáty Václava Havla, které zdůrazňují jeho přínos,“ popsala Praha novinku na svém profilu. Tramvaj pražského dopravního podniku bude cestující vozit po několik měsíců na pravidelných linkách.

„Jsem rád, že si v každodenní rutině, cestou do práce či školy, můžeme připomenout hodnoty, které zastával. Obzvláště v kontextu současné předvolební kampaně, dezinformací, útoků a lží, je to nadmíru důležité,“ řekl náměstek primátora Adam Scheinherr. Dnes jezdí tramvaj na lince 18 a v následujících dnech ji najdeme postupně na linkách 1, 2, 8, 18, 20, 22, 25 a 26 vypravovaných z pankrácké vozovny.

Nový polep tramvaje 15T připomínající 30 let ČR. Foto: Praha.euNový polep tramvaje 15T připomínající 30 let ČR. Foto:FB Adama ScheinherraNový polep tramvaje 15T připomínající 30 let ČR. Foto: Praha.euNový polep tramvaje 15T připomínající 30 let ČR. Foto: Praha.euNový polep tramvaje 15T připomínající 30 let ČR. Foto: Praha.eu
Tagy 30 let České republiky Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp praha
7 komentářů