V Praze se po zimní přestávce rozjely práce na Rozvadovské spojce

Oprava Bucharovy ulice. Foto: Stavitelství KymlaOprava Bucharovy ulice. Foto: Stavitelství Kymla

Nová větev má zlepšit především situaci na křižovatce Bucharovy a Pekařské.

Po zimní přestávce se tento týden vrátily stavební práce na Rozvadovské spojce. Souvisejí s vybudováním nové větve na stávající mimoúrovňovou křižovatku s ulicí Bucharova v Praze 13. Hotovo by mělo být do konce června letošního roku.

Úprava křižovatky začala loni na podzim. Hodnota zakázky je podle registru smluv necelých 33 milionů korun, práce provádí společnost Eurovia CS.

Jedná se o novostavbu větve na stávající MÚK Bucharova, která je řešena jako dočasná do doby zahájení výstavby Radlické radiály. Délka nové větve je zhruba 160 metrů. Nová větev má zlepšit především situaci na křižovatce Bucharovy a Pekařské, kde se ve směru levého odbočení na Rozvadovskou spojku od Butovic tvoří pravidelně kolony. Vypuštěním tohoto dopravního směru a jeho nahrazením novou rampou pro napojení na Rozvadovskou spojku v křižovatce Nárožní a Bucharovy dojde ke zlepšení dopravních poměrů.

Po dobu provádění stavebních prací dojde pouze ke zúžení průjezdných profilů a sloučení některých jízdních pruhů, žádný směr nebude uzavřen. Dopravní omezení proběhnou ve třech etapách (3a, b, 4, 5) a dojde i k částečnému omezení chodců.

Nová nájezdová rampa na Rozvadovskou spojku. Foto: TSK Praha

Nová nájezdová rampa na Rozvadovskou spojku. Foto: TSK Praha

Tagy Bucharova Rozvadovská spojka Technická správa komunikací hl. m. Prahy TSK
34 komentářů