V Praze vjel na hlavním nádraží na služební přechod taxík, jen těsně unikl srážce s vlakem

Vozidlo taxislužby na služebním přechodu na hlavním nádraží. Foto: čtenář Zdopravy.czVozidlo taxislužby na služebním přechodu na hlavním nádraží. Foto: čtenář Zdopravy.cz

Řidič byl následně vulgární na zaměstnance Správy železnic, který mu za vjezd do kolejiště vynadal.

K nevídané situaci dnes došlo kolem 10:30 na pražském hlavním nádraží. Na služební přechod vjel vůz taxi. Když zjistil, kde se ocitl, začal couvat.

Událost, na kterou upozornil čtenář deníku Zdopravy.cz, potvrdila Správa železnic. „Neuvěřitelnou a zároveň velmi nebezpečnou situaci dnes zažilo hlavní nádraží v Praze. Řidič taxíku bez okolků vyrazil do kolejiště. Nechybělo málo a mohlo dojít k nehodě. Prosím řidiče, aby pro své cesty využívali silnice nebo autovlak,“ uvedla Správa železnic.

Taxikář se dostal až ke třetímu nástupišti, kde ho dělilo jen pár metrů od srážky s pendolinem SC 512. „Poté, co byl zaměstnancem Správy železnic upozorněn na své chování, byl ještě vulgární. Než přijela policie, tak vycouval a opět ohrozil bezpečnost,“ uvedl čtenář deníku Zdopravy.cz

„Incidentem se zabývá policie, která vyslechla obsluhu parkoviště (ČD) a ve věci provádí další úkony,“ uvedl mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda.

Tagy Praha hlavní nádraží
206 komentářů