V Postupimi budou jezdit místo Tatry tramvaje od Stadleru

Nová tramvaj Tramlink pro Postupim. Foto: StadlerNová tramvaj Tramlink pro Postupim. Foto: Stadler

Sedmičlánkové tramvaje pojmou 246 cestujících.

Postupimský dopravní podnik ViP Verkehrsbetrieb Potsdam vybral výrobce nových tramvají, které nahradí postupně česká vozidla Tatra KT4. Zakázku na dodávku 28 tramvají získala společnost Stadler.

O výběru výrobce informoval dopravní podnik na svých stránkách. Smlouva má opci na dodávku ještě dalších patnácti tramvají. Jedna tramvaj, která se bude vyrábět v závodu Stadleru ve španělské Valencii, vyjde na 4,67 milionu eur včetně údržby na deset let.

Půjde o tramvaje Tramlink. Nahradí v provozu české tramvaje KT4, které jsou vysokopodlažní. Sedmičlánkové tramvaje budou 42 metrů dlouhé, přepraví až 246 cestujících, z toho 74 sedících. Celkem bude mít tramvaj osm dveří, bude vybavena prostorem pro cestování s dětmi nebo přepravu kočárků či cestujících na vozíku. První tramvaje mají v Postupimi převzít v roce 2024.

Půjde o vozidlo, které je přesně přizpůsobeno požadavkům Postupimi. Navzdory své délce 42 metrů je vůz ideální pro projíždění ostrých oblouků Jedinečný systém řízení ve spojení s inovativní koncepcí podvozku zajišťuje plynulé projíždění zatáček a plynulou a pohodlnou jízdu. Zároveň je nová tramvají extrémně tichá, takže obyvatelé nejsou rušeni hlasitými zvuky jízdy,“ řekl Jure Mikolcic, generální ředitel Stadler Deutschland.

Tagy Stadler Tramlink ViP Potsdam
24 komentářů