V Počaplech začala demolice mostu z konce předminulého století na silnici Plzeň – Tábor

Demolice mostu na silnici I/19 v Počaplech. Foto: ŘSDDemolice mostu na silnici I/19 v Počaplech. Foto: ŘSD

Omezení má skončit do konce roku.

Na silnici I/19 mezi Plzní a Táborem začala tento týden v obci Počaply na Příbramsku demolice jednoho z nejstarších mostů v síti silnic I. třídy v zemi. Původní most z konce 19. století nahradí nový. Hotovo má být do konce roku.

Demolice začala tento týden poté, co silničáři připravili provizorní most. „Původní klenutý most bude kompletně odstraněn včetně jeho původního založení pod hladinou Mlýnského potoka. Vytvoří se tak prostor pro nový mostní objekt, který bude širší a mírně směrově narovnán severním odsazením od jeho současného vedení,“ řekl Martin Buček z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Po vyčištění místa začnou přípravné práce na založení nového jednopólového mostu a následně na samotném založení.

Řidiči jedoucí po silnici I/19 ve směru Plzeň – Tábor musejí v souvislosti s probíhající výstavbou počítat s dopravním omezením. To první spočívá v kyvadlově řízeném provozu po mostním provizoriu, které dočasně překlenuje Mlýnský potok a jehož nosnost je omezena na 12 tun. Těžká nákladní doprava nad 12 tun je odkloněna na objízdnou trasu po silnicích I. tříd, a to v Rožmitále pod Třemšínem a v Letech obousměrně na Příbram.

Demolice mostu na silnici I/19 v Počaplech. Foto: ŘSDDemolice mostu na silnici I/19 v Počaplech. Foto: ŘSDDemolice mostu na silnici I/19 v Počaplech. Foto: ŘSDDemolice mostu na silnici I/19 v Počaplech. Foto: ŘSDDemolice mostu na silnici I/19 v Počaplech. Foto: ŘSDObjízdné trasy kvůli demolici mostu v Počaplech. Foto: ŘSD
Tagy I/19 Počaply Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Strabag
46 komentářů