V Plzni začne měsíční tramvajová výluka, opravou projde trať na Klatovské

Klatovská třída v Plzni. Foto: Google Street ViewKlatovská třída v Plzni. Foto: Google Street View

Opravu využije k rekonstrukci i vodárna.

Cestující v Plzni musejí počítat od 1. srpna měsíční omezení na Klatovské třídě. Město začne s opravou trati v úseku od Alešovy do Mánesovy ulice. Zadavatelem je Správa veřejného statku města Plzně. Vodárna Plzeň pak stavební práce využije k tomu, aby v křižovatce Klatovská x Dobrovského x V Bezovce vyměnila vodovodní potrubí.

„Navazujeme na úsek, který se dělal vloni, kdy to bylo z Dobrovského do Alešovy ulice. Letos tedy využijeme stejnou technologii v další části Klatovské. Mezi Alešovou a Mánesovou ulicí vyměníme velkoplošné železobetonové panely, které už nevyhovují, za pevnou jízdní dráhu s ocelovými plochými pražci,“ přiblížil náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar. Zhotovitelem je společnost TSS Grade. Cena za opravu tramvajové trati činí 11,485 milionu korun s DPH.

Individuální automobilové dopravy se akce dotkne mírně, vždy zůstane zachován alespoň jeden jízdní pruh v každém směru, tedy do centra i na Bory.

Větší omezení čeká cestující v městské hromadné dopravě. Tramvaje linky 4 budou v provozu pouze v úseku Košutka – Dobrovského. V úseku Univerzita/Bory – Dobrovského bude zavedena náhradní autobusová doprava – linka 4A. Cestující si po vzájemném přestupu mezi linkami 4 a 4A označí jízdenku na opačném konci. Dojde také k drobnému odklonu nočních linek N1 a N4. Zastávky Dobrovského budou v obou směrech přesunuty do ulice Edvarda Beneše v blízkosti křižovatky s ulicí Dobrovského.

Vodárně využije nutných stavebních prací a v křižovatce Klatovská x Dobrovského x V Bezovce vymění vodovodní potrubí z šedé litiny z roku 1980 za nové. Pokud vše půjde dobře a vyjde úspěšně tlaková zkouška a rozbor odebraného vzorku vody, ukončí vodárna práce 25. srpna 2023.

Tagy Klatovská Plzeň
8 komentářů