V Plzni začíná velká tramvajová výluka. Omezení v Koterovské potrvají do prosince

Tramvaj na Koterovské ulici. Foto: M. Pecuch / Plzen.euTramvaj na Koterovské ulici. Foto: M. Pecuch / Plzen.eu

Změny se týkají provozu dvou tramvajových linek.

V Plzni začala dnes večer přípravnými pracemi a změnou trasy linky 2 velká tramvajová výluka v Koterovské ulici. Jde o další etapu opravy tramvajové trati, letos se práce přesunuly na úsek od náměstí Generála Píky k ulici Sladkovského. Oprava výrazně ovlivní tramvajové linky a zásadně omezí i automobilovou dopravu.

Stavba navazuje na největší loňské dopravní omezení, kdy byl na čtyři měsíce uzavřen most Milénia. Rozsáhlá omezení potrvají do prosince letošního roku, kdy by měla být Koterovská hotová. Opravy letos vyjdou na 237 milionů korun. Od dnešních 20 hodin začala platit změna provozu linky 2 na Slovanech, zítra se změní trasa tramvajové linky číslo 1. V noci bude rovněž odkloněna noční autobusová linka N2 obousměrně Francouzskou ulicí.

Od pondělí bude linka 1 z Bolevce zkrácena a skončí na Mikulášském náměstí. Linka 2 pojede v trase Skvrňany – Mikulášské náměstí – Slovany – Světovar – Radnice Slovany. Ve večerních hodinách po 21. hodině část spojů skončí na Světovaru. Autobusové a trolejbusové linky budou beze změn.

Změna vedení linek MHD kvůli opravě Koterovské ulice v Plzni. Foto: PMDP

Oprava Koterovské začala loni v září a týkala se části od OC Galerie Slovany včetně okružní křižovatky až na náměstí Generála Píky.

Stavební práce v aktuální etapě se budou týkat jak tramvajové trati, tak silnice, chodníků a inženýrských sítí. Opraveny budou veřejné osvětlení, světelná signalizace, informační systém, kanalizace a také vodovod.

Pro automobily bude Koterovská od 4. března obousměrně uzavřena v úseku od kruhového objezdu v Částkově ulici až po ulici Sladkovského. Po dobu uzavírky budou zachovány dva kolmé přejezdy přes uzavřenou část Koterovské.

Tagy Koterovská Plzeň Plzeňské městské dopravní podniky PMDP
4 komentáře