V Plzni začíná tříměsíční oprava tramvajové trati na Koterovské

Tramvaj na Koterovské ulici. Foto: M. Pecuch / Plzen.euTramvaj na Koterovské ulici. Foto: M. Pecuch / Plzen.eu

Úsekem musí projíždět tramvaje kvůli špatnému stavu trati jen rychlostí 10 km/h.

Cestování tramvajovou linkou č. 2 v Plzni bude od středy 1. června komplikovanější. Zhruba kilometr dlouhý úsek v Koterovské ulici čeká oprava za 69,8 milionu korun. Zakázku získala společnost Colas CZ, hotovo má být do konce prázdnin.

Důvodem opravy je špatný stav trati. Tramvaje zde musejí v některých místech projíždět velmi pomalu. Výluka bude v úseku od náměstí Generála Píky po Světovar. Náhradní doprava v úseku zavedena nebude, tramvajové spoje linky číslo 1 ale budou ze Slovan prodlouženy kolem vozovny Slovany až na konečnou Světovaru.

Poslední větší oprava trati proběhla v roce 1997, kdy byly původní stojinové kolejnice zalité v asfaltovém povrchu nahrazeny tzv. BKV panely. BKV panel je speciální typ železobetonového panelu se žlábky, do nichž se upevňují tramvajové kolejnice. Panely tedy nahrazují pražce, přičemž horní plocha panelu plní zároveň roli krytu kolejového svršku.

V loňském roce se stav kolejí na trati číslo 2 na Světovar prudce zhoršil. Proto zde bylo nutné snížit rychlost tramvají i na deset kilometrů za hodinu. „Skokové zhoršení tratě v kritickém úseku před konečnou nás přimělo k urychlení oprav na trati. S ohledem na technologie i provoz byla stavba naplánována tak, aby omezila co nejméně cestujících,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule.

BKV panely na trati jsou už za svou životností a budou odstraněny. „Nová technologie, která tu bude instalována, umožní ponechat původní podkladní betonovou desku a díky plochým ocelovým pražcům navrátit stojinové kolejnice a asfaltový kryt tratě. Tato nová technologie byla prvně v malé míře použita v rámci rekonstrukce vozovny Slovany, takže větší použití do samotné tratě je tak v Plzni premiérou,“ popsal chystané práce vedoucí Úseku veřejné dopravy a cyklodopravy Správy veřejného statku města Plzně Jan Hakl. Nová technologie umožní rychlé i cenově výhodné řešení pro další čtvrtstoletí provozu tratě.

Součástí této stavby bude i rekonstrukce zpomalovacích prahů při zastávce Radnice Slovany. Při ní bude upravena geometrie a výška příčného prahu dle platných technických předpisů, čímž se zlepší nájezdy. Dále bude provedena celoplošná oprava vozovek v celém úseku.

Bez náhradní dopravy

Od 1. června tedy dojde k uzavření části trati v Koterovské v úseku od náměstí Generála Píky ke Světovaru. Část spojů v pracovních dnech bude v době přepravní špičky ukončena již na Mikulášském náměstí, další budou končit na zastávce Nám. Generála Píky, kde obousměrná tramvaj přejede na druhou kolej a změní směr jízdy využitím druhého stanoviště řidiče. Náhradní doprava není zavedena, cestující mají v docházkové vzdálenosti jiné zastávky MHD na linkách číslo 12 nebo 29 a 30. Cestující, kteří jezdí do oblasti Světovaru, by měli nejpozději na Mikulášském náměstí přestoupit do tramvaje linky číslo 1, případně využít spojů, které jedou do vozovny na Slovanech. Noční linky N2 a N5 pojedou z kruhového objezdu na nám. Generála Píky odklonem na náměstí Milady Horákové přes Francouzskou třídu.

Stavební práce se dotknou i řidičů aut, kteří budou muset použít pro úsek Koterovské od kruhového objezdu ke křížení se Slovanskou alejí objízdnou trasu po Francouzské, Slovanské a K Dráze s tím, že nákladní vozidla nad 12 tun pojedou místo ulicí K Dráze ulicemi U Seřadiště a Jasmínová. Blatenská, Ječná, Petřínská, Pivovarská, Krejčíkova, Brojova a Sladová a ulice U Světovaru budou u Koterovské v době stavby zaslepeny. Vjezd do podzemního parkoviště nákupního centra Galerie Slovany z Koterovské zůstane zachován.

Detailní informace o výluce jsou na stránkách PMDP.

Tagy BKV panel Koterovská Plzeň Plzeňské městské dopravní podniky PMDP
16 komentářů