V Pardubicích vyjel do ulic poprvé v historii vánoční trolejbus, první v zemi

Vánoční trolejbus 26Tr v Pardubicích. Foto: DPMPVánoční trolejbus 26Tr v Pardubicích. Foto: DPMP

Dopravní podnik města Pardubic přichystal na závěr roku překvapení nejen pro dopravní fanoušky. Jako první v zemi nasadil do provozu

Dopravní podnik města Pardubic přichystal na závěr roku překvapení nejen pro dopravní fanoušky. Jako první v zemi nasadil do provozu speciálně vyzdobený a rozzářený trolejbus. V ulicích města jezdí od soboty.

„Zatímco ve městech s tramvajovým provozem měli cestující již v minulých letech možnost svezení vánoční tramvají, svítící trolejbus je svým způsobem unikát a jedná se minimálně o republikovou premiéru,“ řekla mluvčí Jitka Malinská.

Speciálně ozdobeným trolejbusem je vůz typu Škoda 26 Tr, evidenční číslo 326. Nasazen má být podle mluvčí na všechny linky. Jezdit má do Tří králů.

Speciálně ozdobené dopravní prostředky se staly v poslední době součástí řady měst, vánoční tramvaj jezdí například v Brně.

Vánoční trolejbus 26Tr v Pardubicích. Foto: DPMPVánoční trolejbus 26Tr v Pardubicích. Foto: DPMPVánoční trolejbus 26Tr v Pardubicích. Foto: DPMPVánoční trolejbus 26Tr v Pardubicích. Foto: DPMPVánoční trolejbus 26Tr v Pardubicích. Foto: DPMPVánoční trolejbus 26Tr v Pardubicích. Foto: DPMP

 

 

Tagy 26Tr Dopravní podnik města Pardubic DPMP
13 komentářů