V Otrokovicích prodlouží síť MHD o dva kilometry, autobusy zajedou k firmě Trelleborg

Autobus Iveco Urbanway 12 pro Dopravní společnost Zlín - Otrokovice. Foto: DSZOAutobus Iveco Urbanway 12 pro Dopravní společnost Zlín - Otrokovice. Foto: DSZO

K prodloužení dochází na žádost průmyslové firmy, zaměstnancům se zkrátí cesta o více než 800 metrů.

Dopravní společnost Zlín – Otrokovice (DSZO) od 1. července prodlouží linky 55 a 70 o zhruba dva kilometry. Nově bude městská hromadná doprava zajíždět i k firmě Trelleborg, která sídlí v severovýchodní části průmyslového areálu Toma.

Změnu oznámil dopravce na svých stránkách. Půjde o autobusy na linkách 55 a 70, které odvezou cestující k Trelleborgu šestkrát během pracovního dne. Vozidla MHD budou k Trelleborgu jezdit po silnici I/55 a novým vjezdem do areálu Tomy z východní strany pod železniční tratí.

K rozšíření MHD dochází na žádost Trelleborgu. Podle jízdního řádu pojedou některé spoje jen od železniční stanice v Otrokovicích, jiné z centra Zlína. Zaměstnancům ušetří nová linka zhruba 800 metrů, které dosud museli chodit pěšky ze zastávky Štěrkoviště.

Mapa prodloužení MHD k Trelleborgu. Foto: DSZO

Mapa prodloužení MHD k Trelleborgu. Foto: DSZO

Spoje směřující k Trelleborgu budou v jízdních řádech a na vozidlech označeny písmenem g a všechny budou vedeny na jízdních řádech linky 70. „V opačném směru budou autobusy od Trelleborgu označeny linkou 70 nebo 55 podle toho, jestli pojedou až do Zlína, nebo skončí u železniční stanice v Otrokovicích,“ uvedl mluvčí DZSO Vojtěch Cekota.

Úsek Otrokovice-železniční stanice – Trelleborg a zpět je dlouhý sedm kilometrů a projet jej autobusem trvá asi 16 minut.

Tagy Dopravní společnost Zlín - Otrokovice DSZO Otrokovice
28 komentářů