V Ostravě vyjedou poprvé doubledeckery na linku, kvůli které se kupovaly

Dvoupodlažní autobus Scania pro Dopravní podnik Ostrava. Foto: DPODvoupodlažní autobus Scania pro Dopravní podnik Ostrava. Foto: DPO

Autobusy budou jezdit v půlhodinovém intervalu.

Dopravní podnik Ostrava (DPO) nasadí od zítřka své dva dvoupodlažní autobusy Scania UNVI Urbis DD na linku 88 mezi Dolní oblastí Vítkovice a Zoo. Půjde o premiéru na lince, pro kterou je DPO původně koupil.

Linka pak bude provozována pravidelně v intervalu 30 minut po celý den o sobotách, nedělích a státních svátcích ČR a do budoucna také o polských státních svátcích. Podle jízdního řádu vyjíždí první spoj v 8:44 ze zastávky Svět techniky a pak každou půlhodinu až do 18:15. Ze zastávky Zoo odjíždějí doubledeckery od 9:30 a pak každou půlhodinu až do 18:00. Na trase jsou dvě nové zastávky: Svět techniky a Bolt Tower. Pro nástup i výstup budou ale moci využívat i zastávky Stodolní, Zoo, nebo Konzervatoř. Na lince bude platit běžný tarif.

Přes týden jsou doubledeckery nasazovány na vybraných spojích linky 78 z Poruby do Hrabové.

DPO je prvním městským dopravcem v Česku, který dvoupodlažní autobusy provozuje na běžné lince. Nové autobusy jsou 4 metry vysoké, klimatizované bude spodní podlaží včetně stanoviště řidiče. Autobus je vybaven mechanickou plošinou pro invalidní vozík, Wi-Fi připojení je v obou podlažích. Za každý autobus zaplatil DPO necelých 14,5 milionu korun. Do autobusu se vejde 68 sedících a dalších 12 stojících cestujících.

Tagy dopravní podnik ostrava DPO dvoupodlažní autobus ostrava
37 komentářů