DPO hlásí spokojenost s obsazeností doubledeckerů, na lince do zoo byla vozidla někdy i na hraně kapacit

Tento víkend vyjedou dvoupodlažní autobusy na vyhlídkové lince č. 88 letos naposledy, i nadále budou k vidění na linkách č. 20 a 78.

Ostravské doubledeckery přepravily v letošní sezóně na nové trase linky č. 88 napříč nejlidnatějšími obvody Ostravy 23 tisíc cestujících. Podle Dopravního podniku Ostrava (DPO) byl zájem o cestování dvoupatrovými autobusy takový, že obsazenost spojů byla v sezóně 2022 v některých případech i na hranici kapacity vozidel. Ve druhé sezóně ostravských doubledeckerů obsazenost u více než třetiny spojů na lince č. 88 přesáhla 75 procent. Celková naplněnost spojů za jaro a léto letošního roku se pak v průměru pohybovala kolem 60 procent.

Poslední příležitost svézt se letos dvoupatrovými autobusy na lince č.88 z Poruby přes Jih a Dolní oblast Vítkovice do zoo budou mít zájemci ještě nadcházející víkend 1. a 2. října. Na lince č. 88 se doubledeckery objeví znovu až od května příštího roku.

„Ze zájmu Ostravanů máme radost. Doubledecker se stal symbolem města a jeho propojení se zoo a nejlidnatějšími obvody města nám dává smysl. Zvýšená poptávka ze strany cestujících nás motivuje trasu zachovat i pro příští sezónu,“ řekl generální ředitel a předseda představenstva DPO Daniel Morys.

O zážitek z jízdy doubledeckerem Ostravané nepřicházejí, stále mají možnost využít dvoupatrový autobus na linkách č. 20, vedoucí mezi zastávkami Bazaly a Poruba, Studentské koleje a č. 78, vedoucí mezi zastávkami Poruba, Opavská a Hrabová, PZ jih.

Richard Vereš, starosta městského obvodu Slezská Ostrava, komentuje: „Komplikovanou dopravní situaci okolo zoo dlouhodobě řešíme. Nyní například v sousedství zoo vzniká nový parkovací dům. Posílení linek městské hromadné dopravy je jednou z částí mozaiky, která může pomoci k tomu, aby se situace zlepšila, komunikace nebyly zacpané a lidé se mohli do zoologické zahrady dostat pohodlněji.“

Ostrava jako jediná v zemi používá dvoupodlažní autobusy v pravidelném provozu. Dva vozy Scania UNVI Urbis DD vyšly město na 29 milionů korun. Doubledeckery, nebo historické vozy DPO, si mohou zájemci také pronajmout

Tagy dopravní podnik ostrava doubledecker DPO ostrava
21 komentářů