V Ostravě končí provoz tramvajové smyčky Výstaviště, ustoupí univerzitě

Tramvaje Astra a T3RP na smyčce Výstaviště v Ostravě. Foto: Michal ChrástTramvaje Astra a T3RP na smyčce Výstaviště v Ostravě. Foto: Michal Chrást

Tramvaje dnes jedou naposled na smyčku Výstaviště v centru Ostravy. Pak bude smyčka po více než 60 letech zrušena. Na

Tramvaje dnes jedou naposled na smyčku Výstaviště v centru Ostravy. Pak bude smyčka po více než 60 letech zrušena. Na jejím místě vzniknou budovy Ostravské univerzity, mimo jiné Fakulta umění.

V budoucnu chce Dopravní podnik Ostrava (DPO) vybudovat novou tramvajovou smyčku zhruba o 300 metrů dál, za řekou Ostravicí.

„V souvislosti s tou výstavbou je třeba uvolnit pozemky a prostor, a z toho důvodu jsme se s vedením města dohodli, že tato smyčka bude rozebrána a postavena nová za vodou. V tuto chvíli ji deaktivujeme a odpojujeme od naší infrastruktury,“ řekl generální ředitel DPO Daniel Morys. Všechny tramvajové linky, které nyní končí na Výstavišti, budou od neděle jezdit až na terminál Hranečník.

Tramvajová smyčka Výstaviště fungovala od roku 1953. Stavba nové smyčky za řekou by mohla začít za tři roky. Náměstkyně ostravského primátora Zuzana Bajgarová (ANO) už dříve řekla, že přesun smyčky bude stát kolem 67 milionů korun.

ČTK

Tagy dopravní podnik ostrava DPO Top tramvajová smyčka Výstaviště
27 komentářů