V Olomouci uzavřou třídu Svobody, budou měnit zvlněnou dlažbu

Třída Svobody v Olomouci. Foto: Olomouc.euTřída Svobody v Olomouci. Foto: Olomouc.eu

Práce jsou rozděleny na více etap, hlavní omezení bude do 30. června.

Řidiče a cestující v Olomouci čeká od pondělí omezení na rušné třídě Svobody v centru města. Důvodem je oprava zvlněné dlažby ze žulových kostek.

O novém omezení informovalo město na svých stránkách. K výraznému zhoršení technického stavu vozovky došlo v blízkosti tramvajové zastávky Náměstí Hrdinů, kde byla kvůli tomu omezena v posledních týdnech rychlost na 30 kilometrů v hodině.

Na základě vyhodnocení informací z vývrtu sond byl naplánovaný rozsah opravy. V pondělí 20. května začnou Technické služby města Olomouce pracovat na předláždění úseku od přechodu u tramvajových zastávek na náměstí Národních hrdinů po křižovatku s Vančurovou ulicí, a to ve dvou etapách,“ uvedlo město v tiskové zprávě.

Během prvních pěti týdnů se předláždí úsek po autobusovou zastávku Náměstí Hrdinů u označníku „E“, následně se od 1. července práce přesunou právě na tuto autobusovou zastávku. Zde budou práce probíhat až do poloviny srpna, a to kvůli nutnosti betonování podloží, které si žádá potřebnou technologickou dobu provedení. Po celou dobu probíhajících oprav nebude zmíněná autobusová zastávka obsluhována a bude přemístěna k označníku „F“.

V průběhu první etapy opravy, tedy od 20. května do 30. června, budou muset řidiči jedoucí směrem k Okresnímu soudu využít objízdnou trasu přes Palackého, Krapkovu a Havlíčkovu ulici. Stavební práce totiž jízdní pruh v tomto směru zcela uzavřou. Během druhé etapy, tedy v průběhu opravy autobusové zastávky, bude v tomto místě jen částečná uzavírka a doprava bude vedena přes tramvajový pás.

Opravu provedou Technické služby města Olomouce. Předpokládané náklady jsou 1,15 milionu korun.

Tagy Olomouc třída Svobody
10 komentářů