V Nových Butovicích vznikne nové dočasné parkoviště P+R pro 160 aut

Autobusové nádraží v Nových Butovicích. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czAutobusové nádraží v Nových Butovicích. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Pozemky město využije jako parkoviště do doby, než začne stavět novou Radlickou radiálu.

Praha otevře nové P+R parkoviště u stanice metra Nové Butovice pro celkem 160 aut. Odstavná plocha pro auta bude ale jen dočasná, než se začne stavět Radlická radiála v úseku Jihozápadní město – Smíchov.

Vznik parkoviště umožní nákup pozemku od Dopravního podniku hl. m. Prahy, transakci musejí schválit ještě zastupitelé. Pozemek je nutné vykoupit kvůli připravované výstavbě chybějícího úseku Radlické radiály. Konkrétně by v tomto místě měla v budoucnu vzniknout mimoúrovňová křižovatka Řeporyjská. Do doby realizace celé stavby však bude prostor využit pro dočasnou stavbu záchytného parkoviště P+R Nové Butovice II.

Schválili jsme výkup části pozemků pro Radlickou radiálu. Do té doby tam vznikne plošné P+R parkoviště pro 160 aut. Bude u stanice metra Nové Butovice, aby dojíždějící měli snadný přestup na MHD. Každé auto se počítá,“ říká náměstek primátora pro oblast dopravy Adam Scheinherr.

Trasa Radlické radiály u metra Nové Butovice

Trasa Radlické radiály u metra Nové Butovice

Už v loňském roce získal magistrát také sousední pozemky. Hlavní město tak vykupuje potřebné pozemky pro vybudování Radlické radiály průběžně. Až do současnosti získalo přes tři desítky pozemků, u dalších pěti je už výkup předjednaný.

V současné době je v provozu Radlická radiála v úseku mezi Pražským okruhem a ulicí Bucharova, který byl postaven v letech 1976 až 1980. Její další pokračování v délce 5,5 kilometru dovede v příštích letech řidiče až k napojení na vnitřní Městský okruh v oblasti Smíchova.

U stanice metra se brzy začne stavět i nový parkovací dům pro více než 400 vozů.

Tagy Nové Butovice P+R P+R Nové Butovice praha
14 komentářů