V Německu mají netradiční vlak. Z vagonů je supermarket, propaguje „udržitelné“ nákupy

Rewe Supermarkt Zug. Foto: ReweRewe Supermarkt Zug. Foto: Rewe

Obchod na kolejích má ukázat každodenní udržitelnost.

Netradiční zelená souprava lokomotivy a několika osobních vozů se objevila na kolejích v Německu. Ve spolkové zemi Hesensko se spojil dopravce DB Regio s německou sítí supermarketů Rewe a značkou Fairtrade. Vznikl první supermarket na kolejích.

Vlak odstartoval včera, stojí vždy několik dní na některém z hlavních nádraží v Hesensku. Akce má podle organizátorů upozornit na to, jak mohou lidé mít každodenní život udržitelný: od cestování veřejnou dopravou až po nákup zboží s regionální produkcí nebo ekologickou výrobou či potravinami, za které dostali zemědělci zaplaceno (právě tento způsob se označuje pod značkou Fairtraide).

Supermarket vznikl proměnou tří osobních vozů, sedačky vystřídaly nákupní regály. „Sezónní, regionální, férové. To je pro nás trojice udržitelnosti, kterou ukazujeme v našem vlakovém supermarketu,“ řekl Jürgen Scheider, předseda představenstva vedení Rewe Mitte.

Návštěvníky může nalákat do obchodu i Fairtrade čokoláda, která obsahuje kupón na slevu 10 eur z ceny jízdenky, supermarket současně návštěvníkům obchodu nabízí slevu 10 eur do jejich e-shopu.

Rewe Supermarkt Zug. Foto: ReweRewe Supermarkt Zug. Foto: ReweFRANKFURT, 05.11.2021, REWE Supermarktzug, Foto: Alexander Heimann / Fotografie Emil von Behring Strasse 1f, 64521 Gross Gerau, Fon 0177-5626350, Bankverbindung Santander Frankfurt DE05 5003 3300 2753 1353  Alle Honorare zzgl. 7% MwSt.Rewe Supermarkt Zug. Foto: ReweRewe Supermarkt Zug. Foto: ReweRewe Supermarkt Zug. Foto: Rewe
Tagy DB Regio Fairtrade Rewe supermarket na kolejích
52 komentářů