V neděli se bude slavit Den železnice v Trutnově. Z Hradce pojede Rosnička

Parní lokomotiva 464.202 Rosnička. Pramen: České dráhyParní lokomotiva 464.202 Rosnička. Pramen: České dráhy

Během oslav bude podepsána dlouhodobá smlouva mezi Českými drahami a Královéhradeckým krajem.

Po sobotní slávě v České Třebové se tuto neděli uskuteční regionální oslavy Dne železnice v Trutnově. A ozdobí je stejná parní lokomotiva: 464.202 Rosnička (r. v. 1956). Do Trutnova přijede v čele parního vlaku z Hradce Králové a během dne podnikne několik dalších vyhlídkových jízd. Během oslav bude také podepsána dlouhodobá smlouva mezi Českými drahami a Královéhradeckým krajem na zajištění regionální vlakové dopravy.

Parní vlak v čele s Rosničkou bude odjíždět z královéhradeckého hlavního nádraží v 7:35 a na trutnovské hlavní nádraží přijede v 9:34. Historická souprava zajistí během dne dvě vyhlídkové jízdy, a to do Vrchlabí (odjezd z Trutnova hl. n. v 9:55) a do Svobody nad Úpou (odjezd z Trutnova hl. n. ve 14:30). V 16:00 se pak vydá zpět do krajského města, kam přijede v 18:14.

Ve vlacích budou platit jízdní doklady podle tarifů TR10 Českých drah a IDS IREDO, a to ve spojení s příplatkem na zvláštní vlak ve výši 50 korun. Jízdní doklady jsou v prodeji na všech pokladnách Českých drah, doprodej jízdních dokladů bude zajišťovat vlakový personál.

Podrobnosti k akci jsou na stránkách Českých drah Vlakem na výlet. Regionální den železnice v Trutnově organizují České dráhy ve spolupráci s Královéhradeckým krajem, městem Trutnov a Správou železnic.

Doprovodný program na trutnovském hlavním nádraží

– výstava kolejových vozidel včetně jídelního vozu s obsluhou JLV pro veřejnost,
– řídicí vůz přestavěný na Vláček hráček,
– propagační stánky ČD a Královéhradeckého kraje,
– modelové kolejiště (ve vestibulu),
– dětská železnice (na parkovišti vedle výpravní budovy),
– výstava dětské tvorby, soutěže pro děti.

Tagy České dráhy Den železnice parní lokomotivy Trutnov
34 komentářů