V Mostě začne dvouletá výluka tramvají do Litvínova, zakázku za 647 milionů korun získal Chládek & Tintěra

Tramvaj EVO2 v barvách Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova. Foto: DPmMLTramvaj EVO2 v barvách Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova. Foto: DPmML

Většinu nákladů na opravu zaplatí Evropská unie. Výluka potrvá dvě stavební sezóny.

Cestující mezi Mostem a Litvínovem čeká od 1. dubna dva roky trvající výluka, během které budou muset část cesty absolvovat náhradním autobusem namísto tramvají.

Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova zahájí výluku pro první úsek celé akce mezi Litvínovem a zastávkou Záluží, Chemopetrol. Půjde o součást kompletní rekonstrukce a modernizace trati mezi oběma městy.

Oznámení o výluce dnes zveřejnil DPMML na svých stránkách. Zakázku získala společnost Chládek & Tintěra, jak vyplývá z údajů v registru smluv. Oprava vyjde na 647 milionů korun, což je o 33 milionů korun méně, než byl odhad podle projektu.

Soutěž na rekonstrukci trvala přes rok, vypsána byla loni na konci února. Opravou postupně projde celý, zhruba deset kilometrů dlouhý úsek mezi zastávkami Most, Chomutovská a Litvínov, nádraží. V rámci projektu, na který dostane dopravní podnik dotaci z Operačního programu Doprava ve výši 468 milionů korun, dojde k průběžné modernizaci stávající trati, rekonstrukce kolejiště a úpravě přejezdů.

Změnou projdou i zastávky, které budou bezbariérové a bude na nich doplněn informační systém. Po skončení rekonstrukce by měly tramvaje zvládat cestu mezi oběma městy rychleji než dosud.

Tramvajová trať vznikla v padesátých letech minulého století, poslední větší opravou prošla v osmdesátých letech. Detailněji je akce popsána na stránkách dopravního podniku.

 

Tagy Chládek & Tintěra Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova DPmML Litvínov most Top tramvajová trať Most - Litvíno
36 komentářů