V Mošnově nalakovali první airbus v novém nátěru ITA Airways

A320 v nových barvách ITA Airways. Foto: ITA AirwaysA320 v nových barvách ITA Airways. Foto: ITA Airways

Na mošnovském letišti již probíhá lakování dalšího airbusu pro nového italského dopravce.

Nový italský dopravce ITA Airways zařadil do flotily první Airbus A320 ve svých azurově modrých barvách. Dvanáct let starý letoun získal výrazný modrý lak na mošnovském letišti. Zakázku na úpravu letounu získala místní lakovna International Aerospace Coatings.

O prvním letounu informovaly na sociálních sítích ITA Airways a také LKMT Spotters. Airbus A320-200 registrace EI-DTE je z roku 2009, létal dosud v barvách Alitalie. Právě na jejích „troskách“ nový dopravce vznikl. Vlastníkem letounu je irská leasingová společnost Orix Aviation. ITA Airways letadlo nasazují zatím na vnitrostátní lety z Milána. Dopravce létá od poloviny října, azurově modrou barvu mají mít postupně všechna jeho letadla. V Ostravě se již lakuje další letadlo tohoto dopravce.

Firma nedávno oznámila velký nákup nových airbusů: celkem si od evropského výrobce kupuje 28 nových strojů: půjde o mix tří typů: sedm Airbusů A220, jedenáct A320neo a deset A330neo. Už dříve firma uvedla, že si pronajme také Airbusy A350 pro některé dálkové trasy. Přesné konfigurace a verze letadel ani termíny dodání zatím obě strany neuvedly.

ITA Airways by měly být i nadále dopravcem, který létá jen s airbusy. Aktuálně létá s 18 A319, 27 A320ceo a sedmi A330. Jde o letadla, která získal po Alitalii. Částečně mají nová letadla nahradit stávající, dopravce ale v tiskové zprávě současně mluví i o nasazení letadel pro další růst.

Tagy International Aerospace Coatings ITA Airways OSR
6 komentářů