V Liberci nepojedou přes dva měsíce tramvaje pod Ještěd

Místo opravy v Hanychovské ulici. Foto: Liberec.czMísto opravy v Hanychovské ulici. Foto: Liberec.cz

Omezení potrvá nejméně do druhé poloviny června.

V Liberci zítra začíná dlouhá tramvajová výluka, která přinese zastavení provozu v úseku od Viaduktu na konečnou v Horním Hanychově. Důvodem je oprava propustku u Starých Pekáren v Hanychovské ulici, který je v havarijním stavu.

Stavební práce si vyžádají výluku tramvajových linek 2 a 3 v úseku od Viaduktu až do Horního Hanychova. Tramvaje nahradí autobusy linky X2 a X3. Přestupní stanicí mezi náhradní autobusovou dopravou a tramvajemi bude zastávka Viadukt v ulici Hanychovská.

Pro auta bude provoz v místě křižovatky Hanychovské s Ještědskou řízen kyvadlově jedním jízdním pruhem. Křižíkova ulice bude ve směru z Hanychovské ulice zjednosměrněna. Odbočení do a z Kralické ulice nebude možné. Město uvedlo na svých stránkách, že oprava má skončit zhruba 19. června.

Podle města z nedávné prohlídky více než sto let starého mostu vyplynulo, že jeho stavebně-technický stav je alarmující a je nutné provést opatření k zajištění bezpečnosti provozu a ochrany mostní konstrukce.

„V minulých letech byla do klenby umístěna výdřeva podpírající mostovku, která na druhou stranu sice podpírá konstrukci, nicméně vlivem nedostatečného průtočného profilu potoka se výdřeva stává pevnou překážkou. Ta následně, v případě zvýšeného průtoku, vodu víří a dochází k vymílání betonové konstrukce,“ popsal před časem náměstek primátora pro technickou správu Jiří Šolc.

V Liberci nepůjde o jediné omezení, které v těchto dnech začíná. Od zítřka lidé opět neprojedou po silnici z Liberce do Světlé pod Ještědem přes Výpřež, příští týden začíná na kraji města oprava silnice I/35 v Doubí.

Místo opravy v Hanychovské ulici. Foto: Liberec.czPropustek v havarijním stavu, jehož oprava na více než dva měsíce přeruší tramvajový provoz do Horního Hanychova. Foto: Liberec.czMapa omezení v Hanychovské ulici v Liberci. Foto: Liberec.czMapa náhradní autobusové dopravy kvůli omezení v Hanychovské ulici. Foto: Liberec.cz
Tagy Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou DPMLJ liberec
7 komentářů