V Kutné Hoře vznikne nová autobusová linka, provoz MHD tak budou zajišťovat jen elektrobusy

Kutnohorský elektrobus od slovenského výrobce výrobce ROŠERO-P. Pramen: ArrivaKutnohorský elektrobus od slovenského výrobce výrobce ROŠERO-P. Pramen: Arriva

Elektrobusy jezdí v Kutné Hoře od roku 2019.

Systém Pražské integrované dopravy (PID) bude mít od 1. ledna úplně novou linku 803 na Kutnohorsku. Ta částečně nahradí stávající linku 801. Díky této změně bude provoz městské hromadné dopravy v Kutné Hoře zajišťován výhradně elektrobusy.

Nová linka 803 pojede v trase Kutná Hora, Žižkov – Kutná Hora, Sedlec – Hlízov – Bernardov celkem šestkrát denně. Většina spojů autobusové linky 803 navazuje v zastávce Starý Kolín ze směru Bernardov na vlaky linky S10 z/do Kolína. Dopravcem na trase bude Arriva.

Do Bernardova dosud zajíždí spoje linky 801. „Stávající linka č. 801 se ‚rozpadne‘ na městskou linku 801 a linku 803 v systému PID. Společně dohromady budou obsluhovat všechny zastávky ve shodných intervalech jako doposud linka 801,“ uvedla vedoucí silničního hospodářství města Kutné Hory Dana Ladrová.

Změna přinese výhradní provoz linek 801 a 802 v Kutné Hoře v elektrické trakci. Elektrobusy jsou v MHD Kutné Hory v provozu od června roku 2019, kdy město poslalo do provozu svých pět nových elektrických autobusů a vyřadilo dieselová vozidla. Flotila elektrobusů se skládá ze dvou typů. Tři jedenáctimetrová nízkopodlažní vozidla pocházejí od výrobce SOR Libchavy a nesou označení EBN 11. Cestujícím poskytují 30 míst k sezení a dalších 57 ke stání. Kratší osmimetrová vozidla jsou od slovenského výrobce ROŠERO-P a mají označení FIRST FCLEI. Jejich kapacita je 18 míst k sezení a deset ke stání.

Tagy IDSK Integrovaná doprava Středočeského kraje Kutná Hora MHD Kutná Hora PID Pražská integrovaná doprava Středočeský kraj
34 komentářů