V Kolíně a Nymburce vzniknou nová P+R parkoviště

Vizualizace parkovacího domu v Kolíně. Foto: Sater ProjektVizualizace parkovacího domu v Kolíně. Foto: Sater Projekt

Nové objekty mají usnadnit přestup na vlak.

Středočeský kraj se dohodl s Kolínem a Nymburkem na spolupráci při vzniku nových P+R parkovišť v blízkosti nádraží. Mají sloužit k tomu, aby lidé namísto cesty autem až do hlavního města či jiných destinací použili vlak a autem se jen přiblížili k nádraží.

Krajští radní tento týden schválili spolupráci s oběma městy. Zjednodušeně řešeno, města zaplatí projektovou přípravu, kraj pak stavbu. Finální schválení musí projít ještě zastupitelstvem.

Ve Středočeském kraji máme jasný záměr. Tím je moderní systém veřejné dopravy. K němu patří i kvalitní infrastruktura, kterou jsou i parkoviště P+R, kde mohou lidé své auto na celý den bezpečně zaparkovat a přestoupit na vlak,“ řekl Petr Borecký, radní pro oblast veřejné dopravy.

V Kolíně by měl vyrůst nový parkovací dům P+R v těsné blízkosti zdejšího nádraží. Parkoviště P+R v Nymburku je součástí větší územní akce, která si dává za cíl zklidnění dopravy v okolí sportovního centra Veslák. „Cíli celé akce jsou odlehčení potřeb pro parkování cyklistů v centru města a omezení automobilové dopravy na Labské cyklostezce v této oblasti,“ vysvětluje Petr Borecký.

Tagy Kolín Nymburk P+R Středočeský kraj
23 komentářů