V Kladně a okolí vyjelo do provozu 28 nových autobusů, MHD je nízkopodlažní

Autobusy Scania Citywide LF pro kladenskou MHD. Pramen: ArrivaAutobusy Scania Citywide LF pro kladenskou MHD. Pramen: Arriva

V Kladně a okolí dnes vyjelo do provozu 28 nových autobusů na zemní plyn.

Společnost ČSAD MHD Kladno, která patří pod Arrivu, poslala dnes do provozu 28 nových autobusů. Jezdit budou na linkách městské hromadné dopravy v Kladně i v okolí města v rámci Pražské integrované dopravy (PID). Podle firmy tak jsou ode dneška všechny spoje v kladenské MHD nízkopodlažní.

Pro linky PID v okolí Kladna je určeno 14 nových autobusů na zemní plyn o délce 12 metrů. Jde o vozidla Iveco Crossway LE CNG. Využít je může až 80 cestujících, z toho 46 míst je k sezení. Autobusy jsou vybaveny klimatizací.

Autobusy Scania Citywide LF pro kladenskou MHD. Pramen: ArrivaAutobusy Scania Citywide LF pro kladenskou MHD. Pramen: ArrivaAutobusy Scania Citywide LF pro kladenskou MHD. Pramen: Arriva

Na linky kladenské MHD vyjelo dnes 14 nových autobusů, z toho 12 má délku 12 metrů, zbylé dva jsou kloubové o délce 18 metrů. Všechny mají klimatizaci. Vozy budou předávat informace o své poloze a případném zdržení do označníků a aplikace Město Kladno.

Dvanáct nových autobusů nese značku Scania Citywide LF, dva kloubové autobusy s označením NBG 18 dodala firma SOR.

Celková investice do nových autobusů na zemní plyn pro Kladno a okolí činí 180 milionů korun, z toho 153 milionů pokryly evropské fondy. Arriva zaplatila 27 milionů korun. ČSAD MHD Kladno nakupuje autobusy na CNG už desátým rokem. Aktuálně jich má 151 a je tak jejich největším provozovatelem ve Středočeském kraji. Na jedno tankování ujede autobus až 600 kilometrů.

Tagy ČSAD MHD Kladno Iveco Scania SOR Top
11 komentářů