V Jablonci nad Nisou otevírají po pěti měsících rušnou křižovatku

Křižovatka Ostrý roh po rekonstrukci. Foto: Liberecký krajKřižovatka Ostrý roh po rekonstrukci. Foto: Liberecký kraj

Rekonstrukce křižovatky má snížit nehodovost. Celkové náklady přesáhly 23 milionů korun.

Řidiči v Jablonci nad Nisou budou mít od zítřka plně k dispozici křižovatku Ostrý roh. Ta prošla kompletní proměnou na kruhovou křižovatku, úpravy trvaly pět měsíců.

O otevření křižovatky informoval Liberecký kraj na svém facebookovém profilu. Během dnešního dne došlo ještě k úpravám veřejného osvětlení a dopravního značení. Od čtvrtka pak bude opět obnovena zastávka Ostrý Roh pro linky MHD č. 101, 107, 109, 110, 112 a 115. Náhradní zastávka v Palackého ulici u hasičské zbrojnice bude zrušena.

Rušná křižovatka prošla přestavbou za 23 milionů korun, většinu nákladů zaplatit Státní fond dopravní infrastruktury. Zhotovitelem byl Metrostav. Křižovatka je na trase z Jablonce do Bedřichova.

Nepřehlednou křižovatku policie vyhodnotila jako místo častých nehod, zejména kvůli špatným rozhledovým poměrům. Kromě samotné křižovatky zde vznikly nové komunikace pro pěší a cyklisty či nové veřejné osvětlení.

Křižovatka Ostrý roh po rekonstrukci. Foto: Liberecký krajKřižovatka Ostrý roh v Jablonci nad Nisou. Foto: Google Street ViewKřižovatka Ostrý roh v Jablonci nad Nisou. Foto: Liberecký kraj

Na Ostrém rohu se kříží čtyři ulice: Československé armády, Janovská, Želivského a Palackého.

Tagy Jablonec nad Nisou Liberecký kraj Ostrý roh
9 komentářů